Hamilton i topp inför VM-finalen

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
Formel 1: Lewis Hamilton slog varvrekord inför Abu Dhabi GP

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Lewis Hamilton har vunnit VM.

Och vill avsluta säsongen med ännu en seger.

Lewis Hamilton är redan världsmästare i Formel 1, men han behåller fokus. Britten slog sitt sex år gamla varvrekord på Yas Marina Circuit med nästan en halv sekund när han var snabbast på den andra fria träningen inför Abu Dhabis GP.

Han var 0.149 sekunder före Ferraris Sebastian Vettel, därefter följde Red Bulls Daniel Ricciardo.

– Det var en bra fredag, men jag är glad att det är den sista för i år, säger Hamilton.

– Vi körde många varv och fick ordning på balansen i bilen, det finns lite kvar att jobba med, men det känns som om vi kan vara med och slåss i toppen.

Varvrekord inför Abu Dhabi GP

Men han lär få tuff konkurrens av Sebastian Vettel, han har precis som Hamilton tre segrar i Abu Dhabi och vill göra allt för att avsluta 2017 med en vinst.

– Du får alltid en bra känsla över vintern när du vinner sista loppet. Under fyra månader är du obesegrad, säger Vettel till Blick.

Marcus Ericsson var 19:e man på den första träningen och 18:e på den andra. Båda gångerna var han något långsammare än sin teamkollega Pascal Wehrlein.

– Vi körde många varv med olika mycket bränsle i bilen och testade med olika däck vilket gjorde att vi kunde samla mycket intressant data, säger Ericsson.
– Det första passet var inte helt perfekt för min del och jag hade ingen bra känsla i bilen. Därför gjorde vi ett par förändringar i bilen och då kändes bilen bättre. Det känns lovande och det kan vi bygga vidare på.

Kvalet till säsongens sista F1-lopp startar kl 14.00 i morgon, lördag.

Läs F1-bloggen med de senaste nyheterna och snackisarna

ARTIKELN HANDLAR OM