Mejla

Patrik Brenning

Patetiskt, Calle

Brenning: Pinsamt, sexistiskt och smaklöst

SEEFELD. Pinsamt, sexistiskt, smaklöst...

Det går att välja många ord för att beskriva den första stämpel Calle Halfvarsson valt att sätta på sitt skid-VM i Seefeld.

Men kanske räcker det trots allt med ett.

Patetiskt.

Se musikvideon här.

Ja, det är kul när idrottare bjuder på sig själva. Ja, det är härligt när Sverige och Norge hjälps åt att piska liv i en ofta tröttsamt slätstruken längdsport. Men det finns rätt sätt och fel sätt att göra det på.

Ärekränkning inför allmän beskådan

Att Robin Bryntesson är beredd att gå längre än nästan alla andra för att skapa ytterligare en rubrik visste vi. Han är en underhållare och har många gånger gjort det med stor behållning men när han nu släpar med sig Calle Halfvarsson kliver de över alla typer av gränser i sin iver att synas och höras.

Det mäts kukar och biceps, badas i kvinnobröst och pratas om slidjakt. Det är sexistiskt och unket men inte bara det. Det är också fruktansvärt fantasilöst. Tonträffen är obefintlig. Humorn noll.

Bryntesson och Halfvarsson slänger sig ner i en stor dynghög och vältrar sedan runt i skiten i två minuter och 36 sekunder av ärekränkning till allmän beskådan. En sadistisk lagskrivare på medeltiden hade inte kunnat komma på ett mer förnedrande straff.

Robinson-Robban målade hela sin kropp blå för att med bleknande fingrar försöka klamra sig fast vid de sista strålarna från rampljuset. Det var en värdig sorti i jämförelse med det här.

Det här är inte heller någon åldrande dokusåpastjärna.

Inte värdigt svensk skidsport

Det här är Calle Halfvarsson. En förebild. Svensk skidsports största stjärna på herrsidan. En fantastiskt talangfull och beundransvärd idrottare. Det här är helt enkelt inte värdigt honom. Eller svensk skidsport.

Att det dessutom är NRK, Norges motsvarighet till SVT, som släppt igenom det gör det hela till en ännu större gåta.

Det är pinsamt, sexistiskt och smaklöst. Det är patetiskt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.