Claes Runheim sågar SVT:s OS-satsning: ”De larvar sig”

SPORTBLADET

Peter Jihde är egoistisk och Marie Lehman saknar pondus.

Det menar TV3-profilen Claes Runheim som sågar SVT:s OS-ankare i Turin.

– Sändningar skulle definitivt kunna bli bättre, säger han.

Foto: TV3
Claes Runheim.

Claes Runheim, till vardags studioankare i TV3, skriver krönikor på Metros sportsidor under OS. I sin senaste krönika går han till hårt angrepp mot sina konkurrenter på SVT:

”Ego Boy Jihde verkar älska sig själv alltmer”, ”sover Marie Lehman med spolar i håret?” och ”hon har svårt med språket och pondusen i OS-studion”, skriver han.

Dessutom tycker han att SVT:s OS-satsning ger ett oseriöst intryck.

”SVT larvar sig. Vi behöver inga tama försök till folkligt mys och plojskoj. De olympiska spelen i sig räcker som underhållning”.

Rippe får en salva

OS-debutanten och sidekickern Jan Rippe får sig också en rejäl salva.

”Han undrar nog vad han egentligen gör i Turin och frågan är om hans medverkan har med humor att göra. I så fall är inte jag målgruppen”

– Jag tittar mycket på OS och har fritt fram att tycka vad jag vill om det här. Dom skulle definitivt kunna göra allt mycket bättre än vad de gör, säger Runheim, som så sent som förra året ledde Idrottsgalan tillsammans med just Peter Jihde.

På SVT, som satsar miljontals kronor på sina OS-sändningar och har över 70 medarbetare på plats i Turin, slår man i från sig kritiken.

– Vad han tycker är ointressant och vi lägger absolut ingen kraft på Claes Runheim, säger projektledaren Kjell Andersson.

Marcus Leifby