Motorsport

KRASCH 2

SPORTBLADET

Samma plats, samma tid – Schumachers otäcka repris

I fjol kraschade Ralf Schumacher svårt i 300 km/h i Indianapolis.

- Jag utgår i från att jag inte kan ha samma otur två gånger och det lär inte hända igen, säger han i Sportmagasinet.

Han hade fel.

I går hände det igen - på nästan exakt samma ställe, och nu missar tysken loppet.

oklar orsak I fjol kraschade Ralf Schumacher i Indianapolis. I går var det dags igen. Orsaken till kraschen är oklar, men Schumacher klarade sig efter omständigheterna bra. Inget tyder på att han inte kör morgondagens lopp.
oklar orsak I fjol kraschade Ralf Schumacher i Indianapolis. I går var det dags igen. Orsaken till kraschen är oklar, men Schumacher klarade sig efter omständigheterna bra. Inget tyder på att han inte kör morgondagens lopp.

Vid förra årets VM-deltävling i formel 1 kraschade den dåvarande BMW-Williamsföraren så svårt att han behövde hjälp för att ta sig ur vraket. Ralf Schumacher drabbades av brott på två ryggkotor och tvingades vila i 14 veckor. Det gjorde att han missade sex lopp och säsongen var förstörd.

- Jag kommer inte i håg någonting och därför åker jag dit och så får vi se vad som händer, säger Ralf Schumacher i en exklusiv intervju med Sportmagasinet i det kommande numret, i butik den 21 juni.

Opåverkad

- Jag minns absolut ingenting från olyckan, säger han.

- Jag har sett kraschen på TV, men det påverkade inte mig.

Inte alls?

- Nej, när jag såg den efteråt tyckte jag inte att det var speciellt dramatiskt, det såg ganska harmlöst ut egentligen. Men när jag satt i bilen kändes det lite mer, jag behövde ett par timmar på mig för att återfå medvetandet...

Nu är han tillbaka i USA, med sitt nya stall Toyota, och i går hände det igen.

Efter två varv tappade den 29-årige tysken kontrollen över bilen. Hastigheten var närmare 300 km/timmen och fordonet snurrade flera varv innan det for med bakpartiet in i betongmuren - på nästan exakt samma ställe som han kraschade den 20 juni i fjol.

Den här gången kunde han kliva ur bilen själv, men det tog 21 minuter innan banan var rensad och träningen kunde fortsätta.

- Jag mår efter omständigheterna bra, säger Ralf Schumacher till F1-total.

Rutinkontroll

Han fördes till sjukhus för en rutinkontroll och han klagade över smärtor i ögonen. Sent i natt fanns det inga uppgifter som tydde på att han inte skulle köra loppet, men efter avvrådan från tävlingsläkaren i dag står det klart att Schumacher missar söndagens lopp.

Exakt vad som orsakade kraschen är oklart, men enligt Michelin hade tysken för lågt lufttryck i däcken och efter olyckan bad däcktillverkaren de andra sju F1-stallen som använder deras material att höja lufttrycket.

- Det är ovanligt att det bara händer hos våra bilar, de andra stallen som använder Michelin tycks inte ha haft några problem, säger Toyotas stallmanager Richard Cregan till den tyska TV-kanalen Premiere.

- Ralf mår bra och har inte drabbats av någon hjärnskakning. Efter olyckan var våra andra bilar tillbaka på banan och de kunde samla ytterligare information och vi ska att göra en utvärdering med Michelin.

Och så här gick det till förra gången i Indianapolis

Anna Carlsson, Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport