Christian Olsson hoppade långt igen

SPORTBLADET

17.46 i Moskva: Grymt att han är på den nivån redan nu

Christian Olsson fortsätter att hoppa långt. Vid tävlingar i Moskva på lördagen slog han till med 17,46 och vann tävlingen överlägset.

Foto: 17.46 Christian Olsson hoppar långt i Moskva.

Christian Olssons fina form efter skadeuppehållet håller i sig. Vid en friidrottsgala i Moskva på midsommardagen slog Olsson till med sitt längsta hopp för i år, 17,46. Segerhoppet kom redan i det första försöket och svensken var långt före tvåan, den meriterande kubanen Yoandry Betanoz, som noterades för 17,16 som bäst.

Det första hoppet var Olssons i särklass bästa. I det andra nådde han 17,13 och efter två övertramp avslutade han med 16,97. Tränaren Yannick Tregaro var givetvis nöjd med sin adept.

– Det är grymt att han är på den här nivån redan nu. Han hade säkert kunnat hoppa längre också, men för att Christian verkligen ska tända till behöver han känna sig hotad och i dag var han helt överlägsen, säger Tregaro.

Sedan återkomsten från det 21 månader långa skadeuppehållet har formen varit stigande för den 26-årige göteborgaren. I comebacken i Karlskrona för två veckor sedan slog han till med ett hopp på 17,09. I Prag en vecka senare nådde han 17,40 – en längd han alltså bättrade på med sex centimeter på lördagen.

– Jag är inte särskilt överraskad. Han har egentligen kunnat träna rätt bra ända sedan april. Det som fortfarande saknas lite är explosivitet och det kommer han att få genom fler tuffa hopp, säger Tregaro.

Nästa tävling blir på hemmaplan – i Norrtälje den 3 juli.

Andreas Lagnelius/TT