”Det fanns inget annat alternativ”

SPORTBLADET

Henrik Larsson klar för Helsingborg – affären bekräftad i dag – får tröja 17

Foto: Klar för Helsinborg. Enligt Helsingborgs Dagblads nätupplaga är Henrik Larsson klar för Helsingborg. Barcelona-stjärnan bekräftade själv affären för SVT.

Henrik Larsson är klar för Helsingborg.

Barcelona-stjärnan bekräftar själv affären i dag.

– Det fanns inget annat alternativ, säger Henke.

Efter VM kommer Henke Larsson hem – hem till Helsingborg.

Den nyheten skakade om fotbolls-Sverige på torsdagen.

Henke Larsson berättade själv via videolänk från Barcelona på en presskonferens i Helsingborg att han bestämde sig i oktober för att flytta hem igen.

– Sedan dess har jag hört mig för med Helsingborg och förhandlat med klubben, sade Henke.

Kontraktet löper på 18 månader plus en option på ytterligare ett år.

– Det känns fantastiskt! glädjestrålade HIF:s ordförande Sten-Inge Fredin på presskonferensen. Det är fantastiskt för Helsingborg som förening, liksom det varit ett fantastiskt nederlag om Henke inte valt oss, sade han också.

Funderat länge

För Helsingborgs Dagblads nätupplaga bekräftar en klubbrepresentant att det handlar om ett spelarköp – och senare på eftermiddagen berättade Larsson själv om affären för SVT.

– Jag är helsingborgare från början, för mig var det det enda alternativet. Jag är oerhört glad.

Sedan i somras har Henrik funderat på flytten hem till Sverige igen:

– Vi kände att det var dags att flytta hem. Först fick jag vänta på att se om det fanns ett intresse i HIF och det märktes väl ganska snabbt att det fanns. Sedan är det ju förhandlingar och den biten som ska göras. Men det löste sig och det är jag oerhört glad för, säger han till SVT Sport.

Mycket kvar att ge

– Innan jag blev skadad sa jag att jag skulle lägga av och varva ner och åka hem och spela för Högaborg. Men när jag kom tillbaka efter skadan kände jag att jag hade mycket kvar att ge på en hög nivå. Och även om allsvenskan är en lägre nivå än här (Spanien) så känner jag att jag älskar att spela fotboll. Och jag vill fortsätta göra det så länge som möjligt.

Henrik Larsson debuterar hemma den 16 juli mot Häcken.

Anders Burström, Mattias Larsson, Robert Triches