Ferry sprack i skidskyttet

SPORTBLADET

Björn Ferry hade slagläge efter att ha skjutit fullt i första skjutningen i sprinten i det olympiska skidskyttet och åkte bra.

Men med två bom i det andra sprack medaljdrömmen.

Bättre såg det ut för norrmännen: Frode Andresen tog ledningen efter första skjutningen – samtliga träffar – och Halvard Hanevold gick in på fjärde. Ole Einar Björndalen gjorde en bom i det första skyttet och ytterligare två i det andra och var borta.

Efter andra skjutningen slog sig tysken Sven Fischer in i topp före Hanevold och Andresen, och Hanevold och Andresen försökte förgäves hålla undan in i mål.

Fischer slog dem bägge med en övertygande tid – 26:11.6.

Perry sköt bort sig

Svensken Carl-Johan Bergman åkte svagt, låg 24 sekunder bakom täten redan efter första fjärdedelen av loppet, men sköt fullt i första skjutningen och la sig på 18:e plats. Bergman sköt fullt även i det stående skyttet men blev ändå på grund av den svaga åkningen bland de fyrtio i mål.

Björn Ferry låg elva sekunder efter vid samma distans och sköt även han fullt i det liggande skyttet och åkte bra – det fanns rent av medaljchans. Men i andra skjutningen svek nerverna och han missade de två sista skotten och halkade ner till 16:e.

I mål lade han sig på 12:e plats 1.19 efter Fischer.

Nilsson överraskade

Av svenskarna var det annars Mattias Nilsson, 24, som överraskade med stabilt skytte. Han sköt fullt i bägge skjutningarna och låg nia när han lämnade stående. I mål gick han in på en mycket hedrande 7:e plats.

Bakom var det bara österrikaren Wolfgang Perner som hotade och kunde peta ner svensken en placering. Perner gick in på en fjärdeplats bakom Fischer och norrmännen och petade därmed ner Nilsson till åttonde.

Robert Triches