Tack för ditt förtroende

SPORTBLADET

Sportbladet överlägsen vinnare i Sifos enkät – och nu höjer vi ribban ännu mer

Grattis, fotbollsälskare!

Du håller just nu i Sveriges överlägset bästa fotbollstidning.

Och det är inte bara vi på Sportbladet som tycker det.

Vi vann en förkrossande seger när svenska folket i en ny Sifoundersökning fick svara på frågan om vilken dagstidning de tycker har bäst fotbollsbevakning.

Foto: Fredrik Lilja.

47–20, 50–21, 63–24, 31–22 och till och med 65–17.

Det är några av siffrorna som vi utklassar vår konkurrent med.

Exakt vad de står för kan du läsa i grafiken här intill.

Men det är fantastiska siffror för oss. Ta bara en sån sak som att 65 procent av männen mellan 15 och 29 år, de mest fanatiska fotbollsfansen, tycker att Sportbladet har bäst fotbollsbevakning. Jämfört med 17 procent för vår konkurrent.

Kärlek och kunskap

Granskningar, nyheter, analyser, berättarglädje, avslöjanden, bra bilder, påhittig layout, kärlek till fotboll och kunskap. Inget fjäsk för stjärnor och fotbollshöjdare. Ingen gammaldags unken vänskapsjournalistik. Vi är journalister som älskar fotboll och som drömmer om VM-guld. Men vi är ingen hejaklack.

Där har ni receptet på Sportbladets framgång.

I går landade Sportbladets VM-trupp i Tyskland. Den är rekordstor – och rekordbra. Vi har skickat 15 personer till Tyskland för att du ska få den bästa och mest omfattande VM-bevakningen i Sportbladet och på sportbladet.se.

Vi har Sveriges främsta och kunnigaste krönikörer i Simon Bank, Lasse Sandlin och Stefan Alfelt.

Gå på djupet

Peter Wennmans jättesuccé, att följa England och Svennis med det engelska pressdrevet, fortsätter.

Erik Niva, Sveriges kunnigaste fotbollsreporter, kommer att gå på djupet och bjuda på VM:s mest initierade läsning. Han har redan, som enda svenska reporter, följt Brasiliens träningsläger i snart två veckor. Han har träffat de största stjärnorna i VM:s största lag.

Kristina Kappelin kommer att specialbevaka Italien.

Robert Laul, Michael Wagner och Stefan Holm bildar Sveriges tyngsta nyhetsteam när det gäller fotboll. Laul kommer också att köra igång sin populära blogg på sportbladet.se.

Andreas Bardell och Magnus Wennman är två av Sveriges skickligaste fotbollsfotografer.

Hemma på vår redaktion vid Globen väntar Nordens främsta sportredigerare hungrigt på att få göra VM:s snyggaste tidningssidor. Efter EM i Portugal vann de flera priser.

Snabb och bäst

Vår VM-sajt har aldrig skickat fler till ett världsmästerskap tidigare. Anders Burström, Jenny Modin, Anders Bäckström och Henrik Pettersson kommer att se till att du får den snabbaste och bästa bevakningen på nätet. Dag för dag, lag för lag.

Och som inte det här vore nog – på tisdag kommer vår VM-bibel. 136 sidor med alla tv-tider, alla lag och alla spelare. Det är den största VM-guiden någonsin.

Som ni märker är vi laddade och fyllda med självförtroende av ert fantastiska stöd. Tack alla läsare!

På fredag börjar VM-festen i Tyskland – och i Sportbladet!

Fredrik Lilja, Sportchef