Öster tog inte chansen

SPORTBLADET

Örebro och Norrköping sänkte varandra

Stockholm

Öster missade på söndagen chansen att i praktiken säkra avancemanget till allsvenskan i fotboll.

Växjölaget fick vända hem från superettanbesöket i Falkenberg med en svidande förlust i bagaget. Falkenberg vann med klara 4-1.

Stefan Rodevåg inledde och avslutade målskyttet. Hans 1-0 följdes snabbt av David Svenssons 2-0 i 26:e minuten och när Öster reducerade genom Freddy Borg i 34:e minuten så kontrade Falkenberg med att göra 3-1 genom Patrik Lundgren före pausvilan.

Öster hade gått upp i serieledning vid seger, men AIK är kvar i topp och avståndet ner till Gais är åtta poäng. Men både AIK och Gais har sina matcher i omgången på måndagen.

För Falkenberg innebar trepoängaren ett lyft till nionde plats.

Väsby bortabesegrade Boden med 2-0, Marcus Bengtsson och Filip Bergman målskyttar och ligger snäppet före Falkenberg. Boden ligger närmast ovanför nedflyttningsstrecket, men avståndet till Mjällby närmast under är sex poäng med tre omgångar kvar.

Mjällby hemmaföll med Brommapojkarna med 2-4 i en match som såg sex målskyttar. BP har ännu en liten möjlighet att nå kvalplatsen, tre poäng fattas till Gais.

Örebro och Norrköping hade behövt en seger i kvalplatsjakten, men det blev 2-2. Jon Lundblad gjorde ÖSK:s båda mål i första halvlek, och Andreas Alm gjorde Norrköpings båda mål i andra halvlek. Norrköping har fyra poäng upp till Gais och Örebro har fem.

TT