Sportbladet

Ladbrokes förlorade i regeringsrätten

SPORTBLADET

Spelbolaget Ladbrokes får inte bedriva spel i Sverige. Regeringens beslut står fast. Domen upprör Ladbrokes.

Beslut att inte ge det brittiska bolaget tillstånd att bedriva spelverksamhet strider varken mot EG-rätten eller den svenska lotterilagen, slår Regeringsrätten fast i en dom.

Regeringsrätten, som är sista instans i frågan, skriver i sin dom att EG-rätten ger medlemsstaterna stor frihet att själva bestämma när det gäller spelverksamhet om syftet är att skydda spelarna, förhindra brott och bevara ordningen i samhället. Det visar flera tidigare domar. Därför strider inte regeringens beslut mot EG-rätten, vilket Ladbrokes hävdat.

Bolaget hade också ifrågasatt motiveringen i regeringens beslut. Och där anser rätten att den kan sägas vara missvisande men utgången av beslutet är ändå riktigt. Därför anser domstolen att beslutet inte ska upphävas på grund av att motiveringen inte är adekvat.

Douglas Roos, vd för spelbolaget i Sverige, är upprörd över domen.

– Regeringsrättens tolkning av domen är ett hån mot EG-rätten. Man känner sig rättslös. Oavsett vad man tycker om spelandet är det märkligt att en förvaltningsdomstol ska tolka vad regeringen egentligen har beslutat, säger han.

Frågan är för Ladbrokes del inte på långa vägar över, säger Roos.

– Nu vänder vi oss till EU-kommissionen. Vi ska översätta domen och elda på ännu hårdare där.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet