Curling

Lag Edin krossade Tyskland – igen

Av: 

TT

Sveriges Niklas Edin och Oskar Eriksson. Arkivbild.
Sveriges Niklas Edin och Oskar Eriksson. Arkivbild.

SPORTBLADET

Sveriges curlingherrar är klart för final och får chansen att vinna ett femte raka svenskt EM-guld.

Det var Tyskland till både lunch och middag i Tallinn.

Lag Edin visade god aptit.

8–2 i grundserien följdes upp med 6–3 i semifinalen.

Sverige, som vunnit EM de senaste fyra åren, var redan klart för avancemang efter att ha gått obesegrat genom hela grundserien. I det första mötet med Tyskland gick svenskarna upp till en tidig ledning med 7–0 efter tre omgångar och efter den sjunde omgången och ställningen 8–2 till lag Edin gav tyskarna upp.

Eftersom Tyskland ändå knep den sista semifinalplatsen möttes lagen på nytt senare på kvällen. Tyskarna förmådde då bjuda ett mycket bättre motstånd.

Efter åtta omgångar hade Sverige klara 6–2, men tappade till 6–3 i nionde, trots att man hade den sista stenen. Tyskarna var inte i närheten av en sensationell vändning i den tionde och sista omgången och får i stället gå en kamp om bronset med Italien.

– Riktigt bra insats, hela grundserien gick lätt med tio raka segrar. Riktigt skönt att vi kunde fortsätta leverera. Vi tog inga risker alls. Vi var klart starkare än dem i dag, säger Niklas Edin.

I finalen ställs Edin och hans polare mot Skottland. Skottarna vann en spelmässigt mycket tajtare semifinal mot italienarna, som tvingade fram särspel efter 6–6 efter ordinarie tio omgångar, men där var skottarna starkast och vann klart med 9–6.

Inför finalen på lördag säger Edin:

– Det kommer säkert att bli tuffare, de har lite högre kapacitet. Kan vi hålla oss när det här spelet kommer det att räcka långt.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Curling

Niklas Edin

Anna Hasselborg