”Tycker definitivt att man ska kräva mer”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

UMEÅ. Flera av lagets stjärnor underpresterade när det gällde som mest. 

Då åkte Udominate på fjärde raka finalförlusten mot Luleå Basket. 

– Jag tycker definitivt att man ska kräva mer av våra andra importer, speciellt på den här nivån, säger tränaren Jan Enjebo. 

Udominate gjorde en jättematch senast och knäckte sånär mästarna Luleå Basket på bortaplan. Men med kniven mot strupen, kom laget inte upp i nivå. 

Det blev därmed fjärde raka finalförlusten efter 92-72 på hemmaplan. 

– Luleå förtjänar att vinna det här. Det var bäst i grundserien och de är bäst i finalserien. Sedan kommer vi inte upp i den standard vi behöver i 40 minuter. Vi hade små tillfällen i matchen där vi spelar som vi kan göra. Men vi missar för enkla anfall och för enkla avslut. Vi blev lite stressade och fick jaga hela tiden, säger coachen Jan Enjebo.

Udominate har förlorat fyra raka finaler, men ingen av spelarna från tidigare säsonger är kvar i år.

Det hjälpte dock inte.

”De var bättre än oss”

Det var bara Brianna Kiesel (25 poäng) av Udominates stjärnor som kom upp i nivå. Lisa Koop och Anna-Marija Begic underpresterade, Tiffany Brown kom inte heller upp i nivå och Mante Kvederaviciute och Ginatare Mazionyte syntes knappt till. 

– Både Tiffany och Brianna ska ha godkänt. Tiffany ville mycket, men forcerar lite för mycket när hon ser att de andra i presterade. Men jag tycker definitivt att man ska kräva mer av våra andra importer, speciellt på den här nivån när man kommer till final. Även om de är unga och kanske inte har spelat finaler är de ändå professionella och tränar flera timmar per dag. Man kan kräva mer, säger Enjebo. 

Sandra Hansson kom in från bänken och gjorde en bra insats, men Udominate var aldrig nära.

– Vi tappar i försvar. De får göra alldeles för enkla poäng. Vi kommer till skott, men vi missar dem. Man kan inte göra det i en match som den här, det är alldeles för viktigt, säger Hansson och fortsätter: 

– Det känns inte bra, på hemmaplan också. Men det är som det är, de var bättre än oss i dag. 

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM