Ferrari anklagas för stort regelbrott

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Motorlistan 29/4

Foto: AFP
Fernando Alonso i Ferraris bil.

1) Ferrari

Det är veckans snackis. Det ryktas om att stallet brutit mot testförbudet och använt en filmdag för att testa nya delar – och det är förbjudet. Flera olika medier hävdar att bilens bakdel nu är högre och påminner om Red Bull. Vi får se när den första träningen inför helgens lopp i Turkiet körs i dag.

2) Marcus Ericsson

Upp till bevis. Nu startar GP2-säsongen i Europa och svensken sitter i ett toppteam, iSport. Det är andra året i serien och nu är det dags att visa att han är Sveriges nästa F1-stjärna.

•TV 10, lördag kl 15,35, söndag TV 10 kl 10.30

3) Helmut Marko

Red Bulls Motorsportkonsulent hävdar att teamet till slut har koll på KERS. Det var hybridsystemet som kostade Sebastian Vettel segern senast och det har strulat under samtliga F1-lopp i år.

TV 10 och Viasat Motor lördag, 12.55, och söndag, Viasat Motor, kl 14.00.

4) PG Andersson

Det blev pengar över efter Svenska rallyt så nu kör PG Andersson WRC på Sardinien. Han gör det utan att ha testat sin Ford en enda meter, men målet är att bli bästa privatförare.

Viasat Motor, fredag 22.30, lördag, kl 22.30, söndag kl 21.30

5) Nico Rosberg

Hetaste ryktet i F1-cirkusen just nu är att Ferrari kontaktat Mercedes Nico Rosberg. Det snackas om att Mercedes ersätter honom med Paul di Resta och att Felipe Massa tar över efter Mark Webber hos Red Bull.

6) Johan Stureson

Leder STCC efter premiären, men hans seger stod i skuggan av Richard Göransson. Den regerande mästaren dominerade helgen men råkade ut för en svår olycka och nu är ryggskadad. I helgen kommer serien till Sverige och Knutstorp.

Viasat Sport lördag kl 12.30, Viasat Motor kl 15.20

7) Ralf Schumacher

Efter 33 lopp i DTM tog den före detta F1-föraren en pallplats (trea) och premiärtvåan Mattias Ekström är imponerad.

– Fortsätter han så får vi det jobbigt, säger svensken.

8) Darcy Ward

Supertalangen slog världsmästaren Tomasz Gollob två gånger när Lejonen besegrade Hammarby i speedwaypremiären. 19-åringen som vann JVM 2009 och 2010 är något att hålla ögonen på.

9) Dani Pedrosa

Vann MotoGP-tävlingen i Estoril, han petade ner Jorge Lorenzo i från tronen. Sedan hade han så ont i sitt nyopererade nyckelben att han tvingades avbryta testerna dagen efter.

10) Felix Rosenqvist

Fortsätter att ta pallplaceringar i Formula 3 Euro Series. En tredjeplats och två femteplatser på Hockenheim och han är femma i serien efter sex av 27 race.

Motorstopp:

Paul-Bird-Motorsport

Den brittiska tullen har hittat stora mängder av narkotika i en av teamets lastbilar. Polisen beslagtog åtta kilo kokain, 71 kilo amfetamin och mer än 100 kilo cannabis efter Superbike-VM i Holland. Teamet stöttar tullen, ska öka säkerheten kring sina bilar och misstänker inga av sina medlemmar.

ARTIKELN HANDLAR OM