Bröt matchen – innan den börjat

SPORTBLADET

145-kilosbesten lämnar K1 efter ny skandal

1 av 11 | Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON

45 sekunder tog det för svenske Jörgen Kruth att sänka superstjärnan Bob Sapp i Globen vilket följdes av kraftiga burop.

Nu är 145-kilosbesten i blåsväder igen.

36-åringen förhandlade om sitt gage minuter före en match, vägrade sedan att fightas och lämnar nu K1 sporten.

– Det stora problemet är att K1 är helt pankt, säger Sapp.

Bob Sapp var kampsportsgalan ”Rumble of the Kings” stora affischnamn inför galan i Globen i november. Men den svenska publiken fick bara se 45 sekunder av Sapp innan han sänktes av ett knä och bröt matchen.

Blev lovad 192 000

– Det är klart att jag är glad över segern, men fan, jag har tränat i ett halvår för det här. Då ville jag ha mer fajt än så här. Jag hade tränat in en massa grejer som jag skulle göra, men hann med ett knä, sade vinnaren Jörgen Kruth upprört.

Nu är Sapp i blåsväder igen. Besten bröt MMA-fighten mot Shinichi Suzukawa i Japan på nyårsafton innan den ens hade börjat. Nu avslöjar Sapp varför.

Amerikanen säger till sajten MMAjunkie att arrangörerna lovat honom motsvarande 192 000 kronor för fighten. Men när Sapp landade i Japan veckan innan matchen var arrangörens erbjudande nere på 96 000. 36-åringen sade då att han nöjde sig med 160 000 och förhandlingarna fortsatte sedan till samma kväll som fighten skulle gå av stapeln.

Drog sig ur i direktsändning

Sapp nobbade då slutbudet varpå arrangören gick ut i direktsändning och sade att Sapp krävt mer pengar och därför inte skulle fightas. Matchen blev aldrig av och en grupp lokala sponsorer gick sedan in och betalade amerikanens lön, som kompensation för skandalen.

– De bad om ursäkt för det usla skicka K1 befinner sig i, säger Sapp.

När K1-sporten blomstrade tjänade Bop Sapp upp emot 2,5 miljoner per fight. Men intresset har sjunkit och nu meddelar amerikanen att han lämnar sporten. Sapp återvänder istället till wrestling med sin första tävling i japan i slutet av juli.

– Det stora problemet är att K1 är helt pankt.