Loeb vann trots sin straffminut

avAnna Andersson

Publicerad:

”Jag kan inte fatta det”

Sebastian Loeb fortsätter att dominera.

Och göra det omöjligt möjligt.

– Jag kan inte fatta det, säger mästaren.

Citroëns Sebastien Loeb är i ledningen av VM och han vann återigen Argentinas VM-rally, men denna gång var det riktigt tufft. Redan i fredags missade han en tidskontroll och fick ett straff på en minut. Det gjorde att han trodde att segerchanserna var borta.

– Jag kan inte fatta det, vi fick ett straff på en minut och då trodde jag att min chans var borta, säger Sebastien Loeb.

– Sedan kämpade jag som sjutton under lördagen och mina motståndare hade vissa problem och nu står jag här som segrare för sjätte gången.

– Det är helt otroligt, jag trodde aldrig att jag skulle ha en chans på segern. Det handlade om att ta sig i mål, i ett stycke. Detta är verkligen ofattbart.

Ogier slog runt

Hans teamkollega Sebastien Ogier hade ledningen med över 40 sekunder inför den sista dagen, men han gav bort segern när han slog runt under morgonen.

Han gick i mål som trea, efter Loeb och Fords Mikko Hirvonen.

– Efter det att jag gjort ett misstag så försökte jag att göra mitt bästa, men det gick inte att köra bilen längre, självklart var det idiotiskt, säger Sebastien Ogier som nu fick nöja sig med 15 VM-poäng.

– Det är skit helt enkelt.

I VM-sammandraget har Sebsatien Loeb nu 13 poäng ner till Mikko Hirvonen som har 113 poäng och Sebastien Ogier är trea med sina 96 poäng.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally