Daniel, 20, världsbäst – och mångmiljonär

SPORTBLADET

Spöade stjärnorna – vann 33,5 miljoner

33,5 miljoner kronor.

Så mycket plussade 20-årige Daniel "jungleman12" Cates på nätpoker under 2010 vilket gör honom till den störste vinnaren av alla under året.

Största förloraren blev amerikanen Brian Townsend som spelat bort över 28 miljoner kronor i år.

Foto: Daniel "Jungleman12" Cates

Daniel "jungleman12" Cates är alltså bara 20 år gammal men under 2010 har han varit den starkast lysande stjärnan på nätpokerhimlen, med ett plus nästan fem miljoner dollar eller 33,5 miljoner kronor enligt trackingsajten Highstakesdb.com är studenten från University of Maryland långt före superstjärnor som Phil Ivey och Tom "durrrr" Dwan på årsbästalistan.

– Man kan lära sig att spela poker, men du måste ha en medfödd talang. Det viktigaste är ändå ens karaktär, såsom arbetsmoral, ambition, rationalitet och så vidare. Fast de sakerna gäller för att bli framgångsrik inom vadsomhelst, inte bara poker, säger han i en intervju med Pokercurious.com.

“Skjervoy” imponerar

Svenskarna lyser med sin frånvaro på både bästalistan och sämstalistan, men det gör inte våra nordiska grannar. Där är det främst unge norrmannen Andreas “Skjervoy” Torbergsen som imponerat. “Skjervoy” är näst bäst i världen i år, med ett plus på strax under 25 miljoner kronor.

Sämst av alla 2010 – och det med råge – är Brian Townsend. Amerikanen toppar årssämstalistan med ett minus på motsvarande 17 miljoner kronor, men det är bara halva sanningen. Townsend stängdes av från sin proffsstatus på Full Tilt Poker i en månad efter att ha ingått i en fuskkomplott med Brian Hastings och Cole South som kostade den svenske superstjärnan "Isildur1" över fem miljoner dollar.

"sbrugby" en förlorare

Under den tiden spelade han under användarnamnet "sbrugby", och lyckades förlora motsvarande 11 miljoner kronor vilket ger en femteplats på årssämstalistan.

Totalt har Brian Townsend förlorat 28 miljoner kronor vilket är med än dubbelt så mycket som årets näst sämste spelare, finske Ilari "Ziigmund" Sahamies.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker