Så ska Mercedes ta upp kampen med toppstallen

SPORTBLADET

Mercedes satsar stort.

Med fem välkända tekniker till 2012.

– Vi behöver lite mer kraft, säger stallchef Ross Brawn.

Foto: Michael Schumahcer.

Stallchefen och hans team är inte nöjda med årets säsong. Mercedes ligger fortfarande efter de förväntningar som stallet själva hade ställt inför säsongen.

Därför har man kontrakterat flera välkända tekniker – Bobb Bell, tidigare Renault, Lïoc Bigois, idigare Prost, Aldo Costa, tidigare Ferrari, och Geoff Willis, tidigare Red Bull och HRT. Dessutom är stallchefen Ross Brawn också teknikchef i grunden.

”Ger effekt direkt”

Costa ska ansvara för design och mekanik, Willis för aerodynamik och arbetet med simulatorn, Bigios som varit aerodynamikchef får andra uppgifter och John Owen som varit chefsdesigner likaså. Boll Bell ska koordinera allt, under ledning av Ross Brawn.

– Aldo känner jag bra, vi vann flera titlar tillsammans med Ferrari och Geoff var väldigt delaktig i Red Bulls utveckling, även om han själv aldrig skulle säga det, säger Ross Brawn till Autosport.

– Det kommer att ta ett tag innan vi får ihop arbetet, men när så erfarna människor sitter ner och diskuterar bilen så hittar vi ett par saker. Sådana människor med den kunskapen ger en effekt direkt.

Sjua och åtta i VM

Inför de avslutande fyra tävlingarna är Nico Rosberg och Michael Schumacher sjua och åtta i VM, i märkesmästerskapet är Mercedes fyra bakom de tre stora teamen Red Bull, McLaren och Ferrari.

– Vi har förstått att vi måste ha en bättre laguppställning om vi vill tävla med killarna i toppen, säger Schumacher till Sport Bild.

– Vi behöver mer potential i bilen och mer kapacitet. Nu har vi grunden till det.

Men i depåområdet så skrattar man lite åt Mercedes - eller som Red Bulls stjärndesigner Adrian Newey säger till den tyska tidningen:

– Alla har verkligen förtjänat en plats och varit framgångsrika. Nu blir det viktigt att koordinera. Vi får hoppas för Mercedes skull att de inte har fem olika bilar till säsongsstarten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1