...men Jacob Hård nobbar Viasat

’Har jag svårt att se.’

Viasat hoppas kunna värva kommentatorer till sina

OS-satsningar.

Men två av de största profilerna verkar föga intresserade av en flytt.

– Jag vill inte bidra till den här utvecklingen, säger

Anders Gärderud.

MTG:s köp av OS-rättigheterna 2014 och 2016 innebär att kanalen får arbeta med många sporter som kanalen aldrig har rört tidigare.

Det gör även att de kommentatorer som kommenterar idrotter som är populära i folkhemmet går miste om att kommentera världens största idrottsevenemang.

– Det är klart att det är trist för en som har varit van vid att jobba med OS, som jag är, säger SVT:s skid- och friidrottskommentator Jacob Hård, som kommenterade sitt första OS 1980.

– Sen tycker jag även, utan att göra en kvalificerad bedömning av Viasat på något sätt, att tittare som vill ha stor valfrihet och reklamfri gratistittning på OS, de är att beklaga.

Men han verkar inte vara speciellt sugen på att flytta till Viasat för att få fortsätta att arbeta med OS.

– Det har jag svårt att se, säger han.

”Är ett SVT-fan”

Inte heller Anders Gärderud, SVT:s friidrottsexpert, är sugen på en kanalflytt.

– Jag tror faktiskt inte att jag kan tänka mig det. Ska jag göra något så får det bli för SVT. Jag är ett SVT-fan och jag tycker att den här typen av idrott ska vara tillgänglig för alla. Det är en mänsklig rättighet, och jag tycker att det är svagt av IOK att göra avkall på den principen. Så jag vill inte bidra till den utvecklingen, säger SVT:s fri-idrottsexpert Anders Gärderud.

Vad tycker du om att SVT tappar OS-rättigheterna?

– Som tittare så tycker jag att det är väldigt tråkigt. Jag tycker att de här sändningarna ska gå oavbrutet, utan avbrott.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.