Kubica borta i upp emot nio månader – ersätts av Heidfeld

SPORTBLADET

Ferrari var snabbast i Jerez.

Men det mesta handlade om Robert Kubica.

F1-föraren opereras i dag igen – ett komplicerat ingrepp som kan ta sju timmar.

Kubica Vårdas fortfarande.

Robert Kubica skulle ha testat för Lotus Renault i dag, men i stället fick han glädja sig åt att lämna intensiven. I dag har han en komplicerad operation framför sig, läkarna ska ta sig an frakturerna i armbågen, överarmen och i benet.

Den operationen kan ta upp till sju timmar.

Ersätts av Heidfeld

– Vi slår i hop två operationer och ska slutföra det som är kvar, säger chefsläkaren Francesco Lanza på Santa-Coronas sjukhus till IVG.it.

– Tanken är att det ska bli en operation, men det beror naturligtvis på i vilken kondition som patienten är. Det blir en lång och komplicerad operation.

Det mesta talar för att Robert Kubica ersätts av tysken Nick Heidfeld fram till dess att han är frisk nog att köra igen:

Måste återhämta sig mentalt

– Allt jag vet nu är att han är borta i minst tre månader, säger Renaults teamchef Eric Boullier enligt Motorsporttotal.

– Men sedan kan det ta ytterligare fyra till sex månader. Han behöver tre månader för att återhämta sig mentalt.

Boullier har kontakt med läkarna flera gånger varje dag och efter testerna i Barcelona ska han själv besöka sin förare igen:

– Tillfrisknandet går bra eftersom han är idrottsman. Det går snabbare än oss andra. Nu kan han äta själv och det går framåt. Nu arbetar läkarna med att fästa de ben som brutits i kroppen och sedan måste musklerna lära sig att arbeta tillsammans igen. Och det vet vi inte alls hur lång tid det tar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1