Loeb: Nu är varje poäng guld värd

avAnna Andersson

Publicerad:

Pressas av Mikko Hirvonen

Sebastien Loeb leder VM:
Men pressas hårt.
Av Mikko Hirvonen.
– Nu är varje poäng värd guld, säger fransmannen.

Foto: AP
Sebastien Loeb.

I Australien senast hade Citroën med de båda fransmännen Sebastien Loeb och Sebastien Ogier problem. Båda tappade och Fords finländare Mikko Hirvonen kunde minska avståndet och när det nu är tre deltävlingar kvar så är det kamp igen – även om Loeb är i ledningen.

”Har press på oss”

– Nu har vi press från en förare som kör för ett annat märke och det är inte det samma som när vi tidigare varit i dubbel ledning, det är en anledning till att teamet la in en order i slutet. Det gav mig en poäng extra och i det läget vi befinner oss i är varje poäng guld värd, säger Loeb till Motorsportmagazin.

Helgens tävling avgörs i området kring Strasbourg, ett område som Loeb känner väl eftersom han är född i Alsace:

– Jag är här för att köra rallyt och för att vinna, om det är möjligt. Precis som i fjol måste jag koncentrera mig på loppet och ignorera allt som händer omkring mig, säger Sebastien Loeb.

Kan inte vinna nu

– Även om jag inte kan vinna VM-titeln här så är pressen precis den samma. Jag kan säga att jag inte kan vinna någon titel nu, men jag vill inte förlora den heller.

Konkurrenterna Ford har satsat på ett två dagars test på asfalt inför tävlingen i Frankrike. Då fick de även hjälp av den före detta fabriksföraren Markko Märtin.

– Segern i Australien gjorde att pressen på oss släppte lite, säger Mikko Hirvonen.

– Men nu måste vi rida på den framgångsvågen lite till för att vi verkligen ska kunna vara med och slåss om VM-titeln.

Han har nu 15 poäng upp till Sebastien Loeb.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally