Bekräftat: Erdal Rakip klar för Malmö FF

Mittfältaren återvänder till allsvenskan

avIbraheem Alsalman

Foto: TT
Erdal Rakip

Sporbladets avslöjande är nu bekräftat.

Erdal Rakip, 22, är klar för en återkomst till Malmö FF. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2022.

– Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem till Sverige för att börja om, säger han till klubbens hemsida.

Redan i slutet av januari kunde Sportbladet avslöja att den 22-årige mittfältaren kommer att lämna Benfica för en återkomst till Malmö FF.

Nu är det alltså bekräftat.

Erdal Rakip presenterades under dagen och kontraktet sträcker sig fram till och med 2022.

– Jag har saknat allihop. Supportrarna, spelarna och alla som jobbar här. Man känner sig aldrig utanför. Alla tar hand om varandra. Det är fantastiskt kul att vara tillbaka, säger mittfältaren till klubbens hemsida.

Fick ingen speltid

Sportbladet kunde också avslöja att övergångssumman ligger på fem miljoner kronor och att Benfica inte har en klausul i kontraktet som ger 50 procent av köpsumman om Rakip säljs vidare under de kommande fyra åren, som tidigare rapporterades om.

22-åringen lämnade moderklubben MFF efter guldet 2017 för Benfica i Portugal. Han blev sedan utlånad till Crystal Palace men det blev inte en enda minut spel i a-laget under våren.

Det blev det inte heller i Benfica, dit han återvände i somras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF