Sportbladet

Svenskkollen

Av: 

Linus Hugosson

SPORTBLADET

Samuel Påhlssons virusinfektion är så allvarlig att svensken nu placerats på Anaheim Ducks skadereserv. Enligt klubbens hemsida är Påhlsson borta i minst två veckor.

Samuel Påhlsson.

Samuel Påhlsson.

Foto: FOTO: AFP

Han klagade över illamående inför matchen mot Buffalo i måndags och undersöktes på tisdag morgon. Efter det beordrade läkarna vila.

Påhlsson är en av NHL:s bästa tekare den här säsongen och han är en viktig kugge i Ducks effektiva checkingkedja, tillsammans med Rob Niedermayer och Travis Moen.

Nog hade han behövts på isen i nattens match mot Minnesota Wild. Ducks kom ingenstans med Wilds finländske målvakt Niklas Bäckström, som höll nollan för sjätte gången den här säsongen i 3-0-segern.

– Man har en större chans att vinna när motståndarna inte gör mål, sa Bäckström.

Kim Johnsson spelade drygt 21 minuter för Wild och slutade på plus ett.

Värt att notera är att det var 351:a raka hemmamatchen inför ett fullsatt Xcel Energy Center för Wild. Sedan klubben kom med i NHL för åtta och en halv säsong sedan har varje hemmamatch varit utsåld.

Boston Bruins drygade ut sin ledning i NHL-toppen genom att besegra Philadelphia Flyers med 3-1. Segern var Bruins fjärde raka över Flyers och 38:e totalt för säsongen.

Per-Johan Axelsson spelade bara 13:13 – hans lägsta speltid på hela säsongen.

Anton Strålman och det övriga Toronto-försvaret gjorde inte en bra insats i matchen mot Buffalo Sabres. Gång på gång lämnades rookie-målvakten Justin Pogge alldeles för ensam – och 0-5-förlusten kunde ha varit större.

– Det här var minst sagt inte en av våra bättre matcher, sa Maple Leafs-tränaren Ron Wilson till AP. Vi var inte redo ikväll.

Strålman spelade drygt tretton minuter och sköt två skott på mål.

I sin 1300:e match blev Nicklas Lidström matchvinnare för Detroit Red Wings. Med 39 sekunder kvar av den tredje perioden satte han matchavgörande 5-4 mot Phoenix Coyotes.

Henrik Zetterberg och Mikael Samuelsson blev också målskyttar för Detroit, medan Joakim Lindström satte sitt åttonde mål för säsongen för Phoenix.

Lindström hade också en assist i likhet med Detroits Johan Franzén och Niklas Kronwall.

Andreas Lilja spelade också i Red Wings-dressen, men Tomas Holmström missade sin tredje raka match med ljumskproblem.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: