"Vet att folk är imponerade"

Av: Christoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: www.jjracing.org

Jimmy Johanssons framgångar i tyska Porsche Carrera Cup fortsätter. Helgens fjärdeplats i Barcelona gör att en topp fem-placering i mästerskapet är inom räckhåll med två lopp kvar av säsongen.

– Vi har gjort ett väldigt bra jobb. Jag vet att folk är imponerade, säger Jimmy Johansson till Sportbladet.

Foto: www.jjracing.org
Jimmy Johansson.

Inför säsongen satsade Jimmy Johansson på att slå sig in bland de tio främsta i tyska Porsche Carrera Cup. Nu har han ändrat målsättningen.

– Kan jag prestera bra i de två återstående tävlingarna så kan vi slåss om femteplatsen. Vi har gjort ett väldigt bra jobb. Jag vet att folk är imponerade över vad vi i stallet har presterat. Vi har hjälpt varandra fram till det här.

Fick nöja sig

Efter problem med en bränslepump fick Johansson nöja sig med i tionde plats i kvalet i Barcelona.

I loppet försvann flera konkurrenter i en startkrasch som Johansson klarade sig undan. Och fjärdeplatsen var poängmässigt en tredjeplats eftersom en gästförare, som inte får några poäng, slutade trea.

– Jag är väldigt nöjd. Barcelona var den tävlingen som jag räknade som svårast. Jag hade aldrig varit där och jag har fortfarande lite av en läroprocess med bilen.

– Men jag trivdes och lärde mig banan och fick en bra inställning på bilen.

Är du nöjd med sjätteplatsen i mästerskapet?

– Absolut. Det måste man vara i den här serien. Den håller extremt hög nivå. Målet var topp tio och önskemålet var att slåss om en topp fem-placering. Nu är vi där.

Innebär det att du har någonting klart för nästa säsong också?

– Det är väldigt långt ifrån klart. Det finansiella läget gör att det är jättesvårt. Men jag har inte försämrat mina aktier.

– Jag vill vara med och slåss om titeln i Porsche Carrera Cup nästa år. Nu har vi presterat och hoppas och tror att vi ska köra ett år till och kan slåss om mästerskapssegern.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN