Dubbelt svenskt i Sardiniens VM-rally

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

En svenskduell mellan Patrik och Patrik på Sardinien.

Flodin leder med 0,7 sekunder före Sandell.

Foto: Getty Images
Patrik Sandell under en etapp från Portugals VM-rally.

I PWRC, rally-VM:s grupp N på Sardinien är det en kamp mellan två svenskar. Patrik Flodin och Göran Bergsten samt Patrik Sandell och Emil Axelsson.

I går var det Flodin som hade ledningen, med 0,7 sekunder.

– Under andra vändan tappade vi tid, eftersom dämparna inte var riktigt inställda. Vi trodde inte vägarna skulle vara så mycket sämre. Men det fixar vi till i morgon, säger Patrik Flodin i ett pressmeddelande.

– Annars har det flutit på bra. Vi försöker inte göra några misstag, eftersom vi är tänkt att plocka poäng i det här rallyt.

”Riktigt nöjd”

Rallyt är extremt varmt, det är mellan 50 och 60 grader i cockpit och vid målgången i går kväll var det 36 grader i skuggan.

Patrik Sandell hade stora problem med bakdiffarna och handbromsen på den andra sträckan och under eftermiddagen snurrade han och drabbades av ett motorstopp.

– Riktigt kul att få fajtas med Flodin. Och sammantaget måste jag vara riktigt nöjd med dagen. Vi körde lite för sakta på första sträckan i morse, säger Patrik Sandell.

– Det var en bra eftermiddag. Lite synd med snurrningen men det är bara att komma igen i morgon. Då laddar vi för fullt igen.

Nasser Al-Attiyah är trea sex sekunder bakom Flodin och VM-ledaren Armindo Araujo fyra 16,2 sekunder efter ledaren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally