”Synd om de ryska spelarna”

SPORTBLADET

– Men det ska bli kul med ett nytt stopp på touren

Jag är nyss hemkommen från Hugo Åbergsdagen på Jägersro som är bland de bästa travdagarna för året.

Har legat lite back på travet med lyckades rädda upp det lite då jag totalbombade en 13-oddsare som gick och vann det elfte loppet. Vill gratulera alla er som följer min blogg på Aftonbladet och vågade gå på det tipset.Jag har nyligen köpt in mig på min tolfte häst och var i tisdags förbi Hans Adielssons gård och tittade till ett par av dem. Under det besöket var jag med om en lite rolig grej. Min gode vän Erik och hans far Hans skojade lite om en kille som jobbade där och sa att han var deras chef på gården och att han skötte all planering där.

Detta visade sig vara lite överdrivet när jag mötte honom och han bar en skottkärra och rengjorde boxarna. Men det visade sig till slut att killen var god för mer än gården och att han bara var där och jobbade för skojskull och att han gjort det i 16 år. Det är kul att se folk som värderar hårt arbete fast man är god för flera miljoner. Dessutom är han så omtyckt av alla att han nu fått förlängt jobb i ytterligare 20 år.

I förra veckan nämnde jag EPT-starten i Moskva men den har nu flyttats till Kiev. Synd att de ryska spelarna, som verkligen lyft sig under de senaste åren, inte får spela på hemmaplan men det ser ut som att turneringen kan bli den största någonsin i Ukraina och det är kul med ett nytt stopp på touren. Själv ser jag fram mot den nya turneringsstrukturen som kommer att gälla i år. Nu kommer man att starta med 30 000 marker istället för 10 000 vilket tack vare längre nivåer kommer att gynna proffsen väldigt mycket. Jag är bombsäker på att finalborden kommer inneha många kända namn vid nästan varje stopp och skicklighetsfaktorn kommer öka avsevärt. Den utvecklingen är både bra för pokern och gör att de som följer spelet på TV och liknande får följa en mer spännande poker och får en bättre förståelse för strategin bakom spelet. Till sist vill jag gratulera de två svenskar – ”Danneville” och ”Skämmes” – som placerade sig på första- respektive andraplats i PokerStars Sunday Million i söndags och kammade hem 222 503 respektive 202 071 dollar.

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker