Wolfsburg vill ha Andreas Granqvist

avDavid Tanentsapf

Publicerad:
Uppdaterad:

”Intresset för Andreas är stort”

Andreas Granqvist.

Succésäsong i Holland – då vill tyska mästarlaget Wolfsburg värva Andreas Granqvist.

Enligt uppgifter till Sportbladet vill Groningen ha knappt 35 miljoner kronor för den svenske landslagsbackens tjänster. Även Hamburg och Schalke 04 ska vara intresserade.

– Jag vet att de har varit och tittat, säger Granqvist till Sportbladet.

Andreas Granqvist, 24, kom till Groningen från engelska Wigan inför den nyss avslutade säsongen och har gjort stor succé. Den gänglige mittbacken har varit en klippa i mittförsvaret och har bokförts för två fantastiska solomål. Granqvist kom dessutom som ende svensk med i årets lag i Eredivisie.

Men nu kan Granqvist vara på väg mot större utmaningar. Enligt uppgifter till Sportbladet har det tyska mästarlaget Wolfsburg hört sig för om mittbacken. Det har även storlagen Hamburg och Schalke 04.

– Jag vet att de har varit och tittat. Men än så länge är det inget som är klart på något sätt. Vi får se vad som händer under den närmaste tiden, säger Andreas Granqvist.

Enligt Sportbladets uppgifter finns det inga bud på Granqvist i dagsläget, men eftersom Groningens prislapp ligger på beskedliga tre miljoner euro, motsvarande 35 miljoner svenska kronor, är det sannolikt att det blir affär i sommar.

Större liga

– Är det så att jag får chansen i en större liga som Tyskland är jag såklart sugen. Det är min ambition att spela i en toppliga igen och det är bra lag det pratas om. Men är det så att jag får vara kvar i Groningen en säsong till har jag inga problem med det. Jag trivs väldigt bra här, säger han.

Andreas Granqvists agent Martin Dahlin är mer fåordig.

– Jag kommenterar naturligtvis inga enskilda klubbar. Men intresset för Andreas är stort efter hans väldigt lyckade säsong i Holland där han blev uttagen i årets lag, säger han.

Publicerad: