Owen klar för Manchester United

SPORTBLADET

Bekräftas på deras hemsida

Nu är det klart.

Michael Owen är klar för Manchester United.

Klubben har skrivit ett tvåårskontrakt med forwarden.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig, säger han.

Sommarens mest sensationella övergång i Premier League är ett faktum. Michael Owen har haft en tung säsong i Newcastle och setts som en föredetting. Nu är 29-åringen klar för ligamästarna Manchester United.

– Jag ser fram emot att bli en Manchester United-spelare och jag är lyckligt lottad som redan känner så många här, säger Owen till klubbens hemsida.

Kostade inget

Owens kontrakt med Newcastle gick ut i veckan och han kunde fritt välja den klubb han ville. Övergången kostade alltså ingenting för United.

– Michael är en världsklass forward med ett bevisat målgörarrekord på högsta nivå och det har aldrig varit och det har aldrig varit ifrågasatt. Att komma till Manchester United med de förväntningarna som finns på honom är något Michael kommer att njuta av, säger Sir Alex Ferguson.

Sa ja direkt

Ferguson ringde Owen i onsdags och under en frukost morgonen efter förklarade Sir Alex att han ville ha 29-åringen i laget.

– Jag sa ja utan att tänka en sekund. Jag vill tacka Sir Alex för förtroendet som han visat mig och jag försäkrar att jag att jag ska gengelda det med mål, säger Owen.