Tennis

Blåst på segern

SPORTBLADET

Söderling siste svensk att lämna singelturneringen i Australian Open

MELBOURNE. Robin Söderling ledde med 6–3, 4–0 och såg ut att ta en promenadseger mot Marcos Baghdatis.

Då började både svensken och spelet halta.

– Varje steg gjorde ont, men jag vill inte skylla på det, säger 24-åringen, som plågades av en blåsa under vänsterfoten.

Sportbladet.se träffar Robin Söderling en timme efter att Marcos Baghdatis med en backhandpassering fastställt slutresultatet till 3-6, 7-5, 6-3, 6-3.

24-åringen är knäckt.

Den formstarke svensken har aldrig gått längre än till tredje omgången i en Grand Slam-turnering och i årets första blev det bara två matcher.

Cyprioten - och smärtan - blev till slut för svår.

Dominerade i första set

– Det är alltid tufft att förlora – och det är extra tungt att förlora i en Grand Slam-turnering, säger Söderling.

Tibrosonen såg länge ut som en vinnare mot Baghdatis, som gick till final 2006 men sedan dess har rasat till 97:e-platsen på rankingen. Söderling dominerade spelet i första set och inledde andra set lika bra.

Då började han plötsligt grimasera och ta sig för vänsterfoten. En blåsa framkallade smärtan.

”Varje steg gjorde ont”

– Jag kände av det under hela matchen, men det blev mycket, mycket värre efter första set. När man har ont hela tiden är det svårt att fokusera på matchen. Varje steg gjorde ont, men jag vill inte skylla på det. Jag spelade klart matchen. Jag hatar dem som skyller på skador efter en förlust, säger Söderling och fortsätter:

– Jag inledde aggressivt, men släppte in honom i matchen samtidigt som han började spela mycket bättre. Jag förlorade matchen när jag hade setboll vid 5-3 i andra set och han slog en förstaserve som jag tyckte var för lång.

”Satt där med stenansikte”

Söderling reagerade häftigt på ett domslut vid ställningen 6-5 i andra set. Till skillnad från linjedomaren ansåg han att bollen var ute – och slutade spela.

Vad hände?

– Jag tyckte att bollen var långt ute och trodde att linjedomaren skrek, men det var någon i publiken. I normala fall hade jag inte slutat spela.

Vad sa du när du gick fram till linjedomaren?

– Jag frågade hur han kunde missa den, men han satt bara där med sitt stenansikte. Då blev jag arg och sa att han i alla fall kunde svara. Det var en så viktig boll.

Robin Söderling lämnar snart Melbourne för att förbereda sig för nästa tävling, i Rotterdam.

– Jag är otroligt besviken, men det kommer nya stora tävlingar. Det är fördelen med den här sporten, säger han.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis