Ericsson fortsätter att imponera i Japan

avPatrick Kipler

SPORTBLADET

”Det skulle vara mycket bra för mitt cv om jag skulle vinna”

Ny seger.

Och tio poängs ledning i mästerskapet.

Svenske racingtalangen Marcus Ericsson fortsätter att imponera i japanska Formel 3-serien.

– Det är jätteviktigt att vinna mästerskapet. Serien har hög status och det skulle vara mycket bra för mitt cv om jag skulle vinna, säger Ericsson till Sportbladet.

Tanken är att den japanska Formel 3-serien ska vara en språngbräda till något större för talangen från Kumla. Nästa naturliga steg skulle vara en styrning i GP 2.

– Jag har fullt fokus på att försöka vinna mästerskapet här i Japan. Vi får se vad som händer efter det, det har jag andra som sköter åt mig.

Hade pole position

Dagens race på Motegibanan dominerade Ericsson från start till mål. Han var snabbast i kvalet och från pole position kunde han kontrollera racet.

– Jag byggde snabbt upp en lucka på två, tre sekunder. Det var en bra dag på jobbet.

Leder med tio poäng

Ericsson hade även snabbaste varv i racet, vilket gav honom ytterligare en viktig poäng i mästerskapet. Marcus toppar nu mästerskapet på 82 poäng, tvåan Kunimoto har 72 och trean Iguchi 71.

– I morgon startar jag från femte startruta, det andra kvalet gick inte lika bra som det första. Jag får sikta på att göra en bra start och försöka komma förbi några där, för det är svårt att köra om på den här banan. Men jag har bra självförtroende i min körning och målet är att jag åker härifrån i morgon som mästerskapsledare, säger Ericsson.

Segern var Marcus Ericssons fjärde i mästerskapet. Efter den här helgen återstår två tävlingshelger för svensken i Japan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport