”Jag är jäkligt besviken”

avPatrick Kipler

SPORTBLADET

Ericsson snurrade i GP2-kvalet

Marcus Ericsson kvalade in som en besviken 15:e man till sin GP2-debut i Abu Dhabi.

Svensken var på väg mot sitt snabbaste varv i slutet av kvalet, då han snurrade och fick stopp.

– Jag är jäkligt besviken, men jag får försöka vinna tillbaka det jag förlorade idag, säger Ericsson.

Ericsson körde mycket bra under morgonens fria träning i Abu Dhabi där han var tvåa, men i kvalet fick han inte riktigt till det.

– I kvalet har man två set däck. Under mitt första set hamnade jag i en hel del trafik. Sen var jag på väg mot en bra tid på det som skulle vara mitt invarv, teamet ropade att jag skulle stanna ute men jag hörde inte det utan åkte in i depån för att byta däck, berättar Marcus.

Inte heller det andra försöket blev lyckat.

– Först blev det gulflagg så jag var tvungen att slå av på takten och på mitt sista försök så var jag snabbast på första sektorn innan jag snurrade av i kurva åtta och låste upp bakbromsarna.

De 18 första förarna låg alla inom en sekund, där Ericsson alltså kvalade in som nummer 15. Ericssons stallkamrat i ART engelsmannen Sam Bird kvalade in som tvåa.

–Jag vet att jag är snabbare än honom, så nu är jag jäkligt besviken. Men jag får lära mig av misstagen som jag gjorde idag.

Tävlingsdebuten i GP2 sker för Ericssons del tidigt i morgon bitti svensk tid.

– Jag startar mitt i gröten och det kan nog bli fullt kaos. Men målet måste vara att köra upp mig till åttondeplats. Det är omvänd startordning för de åtta första i söndagens race så slutar jag åtta i första racet får jag pole position på söndag, säger den svenske racingtalangen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport