Hyllas av alla

SPORTBLADET

Stefan Lövgren avslutar karriären – med stjärncup

Foto: Strandkungen Den förre landslagsstjärnan Stefan Lövgren avslutar sin karriär med en turnering mot nutidens och dåtidens stjärnor. Han laddade för den stora all star-festen med kändishandboll på stranden i Åhus.

Fest i två dagar med 60 världsstjärnor i fyra lag och dubbla matcher.

Det ska firas rejält när Stefan Lövgrens karriär summeras i Kiel.

– Det blir en stor fest, en rätt rejäl helg, säger Lövgren till Sportbladet.

Andrej Lavrov, Laszlo Nagy, Magnus Wislander, Lars Christiansen...

Maken till stjärnparad har aldrig skådats i handbollsvärlden när Stefan Lövgren, 38, ska firas av i Kiel den 8 augusti: det blir totalt 60 världsspelare på plats i ett redan utsålt (10 250 åskådare) Ostseehalle.

Lövgren har själv valt ut stjärnorna som ska spela matchen till hans ära.

– Det är ett gediget arbete bakom det. Det är inte alla som får en sån här möjlighet. Så det är riktigt roligt, säger han.

När en av de största genom tiderna avslutar sin långa karriär räcker det alltså inte bara med en recettmatch utan det blir två med sammanlagt fyra lag: tre all star-lag (ett gammalt och ett aktivt världslag samt ett lag med gamla Kielstjärnor) och dagens Kiellag.

Briljerade på beachen

Redan i helgen lirade han med några av stjärnorna, som Staffan Olsson och Johan Petersson, när det var kändismatch i Åhus beachhandboll-festival, världens största beachhandbollturnering. Lövgren briljerade och spexade stort på centercourten inför flera tusen åskådare.

Hyllningen till Lövgren i Kiel kommer att handla om mer än bara handboll. Spelarna samlas redan på fredagen för att umgås. Och efter matchen på lördagen är det sen dags för en jättefest.

– Ja, det blir en rätt rejäl helg. Det kommer att bli riktigt roligt.

Lövgren har redan flyttat hem till Kungälv och inlett nästa fas i karriären som lärare på handbollsgymnasiet i Uddevalla och spelaragent.

– Det har börjat bra och är riktigt roligt. Det ska bli kul att fortsätta, säger Lövgren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll