Woods närmare NBA-stjärna i världsrankningen än toppen

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Den forne världsettan Tiger Woods, 41, gör i dag comeback – men har en lång väg att vandra för att ta sig tillbaka dit han en gång var.

I skrivande stund är Woods närmare NBA-stjärnan Stephen Curry på världsrankningen än vad han är Henrik Stenson.

Det var under Dubai Desert Classic i februari tidigare i år som Tiger Woods tvingades bryta European Tour-tävlingen på grund av ryggproblem - sedan dess har 41-åringen inte spelat.

Men i dag gör han comeback och peggar upp på PGA Tour-tävlingen Hero World Challenge i Bahamas, en tävling som han själv är värd för.

– Ryggen har blivit bättre och bättre, smärtan har försvunnit och jag kan sova om nätterna. Jag älskar livet nu, sa den 14-faldige majorvinnaren på en presskonferens under tisdagen.

Den otroliga statistiken

Det är förståeligt att Woods är lycklig efter att han blivit kvitt sitt ryggproblem - men om han tar en snabbtitt på världsrankingen kanske hans goda humör skiftar en aning.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TT / NTB Scanpix

Just nu är Woods, som har vunnit 79 PGA-tävlingar, närmare basketstjärnan Stephen Curry, som har spelat en undertour-tävling, på rankningen än vad han är spelare som Dustin Johnson, Henrik Stenson och Phil Mickelson.

Debuterade i augusti

De allra flesta kopplar nog ihop Curry med basket, men faktum är att den tvåfaldige NBA-mästaren även är en duktig golfspelare. I augusti i år gjorde han debut på Web.com Touren (en nivå lägre än PGA Touren).

Basketstjärnans prestationer i tävlingen gjorde att han klev upp till en 1,928-plats på den officiella världsrankingen.

Woods är rankad som 1,199, vilket gör att han ligger 729 platser framför Curry och 1,198 platser bakom den amerikanske världsettan Dustin Johnson.

Då kan Woods ändra på det

Men redan under veckans tävling kan den förre världsettan ändra på statistiken.

Om 41-åringen skulle vinna Hero World Challange kommer han att klättra upp till plats 150 - och om Woods slutar på en tiondeplats beräknas han att klättra drygt 500 placeringar.

ARTIKELN HANDLAR OM

PGA-touren

Golf