Kollegan mordhotas - inför Björks VM-final

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Foto: Polestar

I kväll kör Thed Björk för en svensk VM-titel.
Samtidigt mordhotas hans kollega av konkurrentens fans.

– När du får ta emot dödshot, får meddelanden om att de ska våldföra sig på min fru och döda min dotter har det gått för långt, säger Yvan Muller.

Foto: Dejan Sokolovski

Fransmannen har vunnit fyra VM-titlar i WTCC och är en av tidernas bästa standardvagnsförare. I år har han arbetat som utvecklingsförare åt Polestar Cyan Racing, men inför kvällens VM-final i Qatar gör han comeback.
Han ska hjälpa Thed Björk att besegra ungraren Norbert Michelisz och ta sin och Sveriges första VM-titel.

Men han har mordhotats - av ungerska fans.

– Ända sedan pressmeddelandet släpptes och det stod klart att jag skulle köra den har jag varit målet för många av Norberts fans och deras elaka kommentarer, säger Muller till touringcartimes.

– Jag kan förstå det, men vissa fans är för passionerade och när det blir privat. När är du får ta emot dödshot, får meddelanden om att de ska våldföra sig på min fru och döda min dotter har det gått för långt.

Kollegan mordhotas - inför Björks VM-final

48-årige Muller fick ta emot liknande hot i samband med förra säsongen då han blev omkörd av Hondas Tiago Monteiro vilket gjorde att denne vann titeln före Michelisz.

– Detta är över gränsen, säger han.

– Det är en sak när det handlar om mig, men det är en annan när det rör min familj. Killar detta är bara sport och i slutändan är det bara ett spel. Jag vill att Norbert ska höra det och jag är säker på att han som pappa också kan förstå det och hjälpa till att göra någonting åt detta.

Thed Björk leder VM i WTCC med 6,3 poäng inför kvällens två avgörande lopp i Qatar. Vinner han mästerskapet blir han den första svensken någonsin att vinna en VM-titel i banracing.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN