Alpina VM 2015

Öppnar för nytt VM efter bronset

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Jessica Lindell Vikarby firade medaljen i natt

BEAVER CREEK. Jessica Lindell Vikarby har fått ta emot karriärens första VM-medalj.

Nu öppnar hon för ett till mästerskap.

– Det blir inte sämre odds av en sådan här dag, säger bronsmedaljören.

Det var mycket tårar och känslor när Jessica Lindell Vikarby äntligen fick kliva upp på pallen i ett mästerskap. 31-åringen har gjort tre OS och sju VM och på torsdagen kom första medaljen.

Sent i natt fick hon ta emot den.

– Det känns fint att hålla i en sådan här, jag har aldrig haft en. Jag har längtat mycket efter en. I fjol är egentligen första gången jag kände att jag var i en position där jag kände att jag hade chans att ta medalj. Så det har varit lite revanschlust.

Kan du beskriva känslan?

– Det känns mer som att jag bara är så glad att det gick att få till. Det är många som inte vet vad jag gått igenom så jag är väldigt tacksam för alla som har hjälp mig för att verkligen se till att jag kunde göra det här.

”Har inte bestämt mig”

Nu öppnar 31-åringen för att fortsätta över VM i St Moritz 2017.

– Det blir inte sämre odds av en sådana här dag. Det är klart att det triggar att fortsätta. Jag har inte bestämt mig. Det är mycket slit emellan som man måste väga om det är värt det, men just nu är det det.

Lindell Vikarby firade bronset med ledarna och några ur laget sent i natt. Även Anja Pärson fanns på plats. Det blir dock en tidig uppstigning för svenskan lämnar Vail redan 05.30. Lindell Vikarby tänkte dock hinna med något glas champagne innan.

– Lite måste man fira i alla fall, sa hon

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpina VM 2015

Alpint

Jessica Lindell Vikarby