F1-tester 2015

”Ferrari är en bluff”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Finländske F1-föraren attackerar det italienska stallet

Kimi Räikkönen och Ferrari-bilen imponerade under F1-testerna. Williamsföraren Valtteri Bottas (höger) är dock skeptisk till stallet.
Kimi Räikkönen och Ferrari-bilen imponerade under F1-testerna. Williamsföraren Valtteri Bottas (höger) är dock skeptisk till stallet.

Ferrari imponerande under de första F1-testerna.

Men Valtteri Bottas är inne på att stallet bluffar:

– Det känns som om vi har sett det förut, säger Williamsföraren.

Ferrari hade en fruktansvärt tung säsong 2014. Det tidigare mästarstallet bytte stallchef två gånger, hade en bil som inte hängde med och vann inte ett enda lopp. Efter säsongen lämnade Fernando Alonso stallet och ersattes av Sebastian Vettel.

När italienarna presenterade den nya bilen var den snabb direkt.

Redan på de första testerna i Jerez förra veckan var Vettel snabbast under de första två dagarna och Kimi Räikkönen satte veckans bästa tid under den sista dagen. Den tredje testdagen var Felipe Nasr, Sauber-Ferrari, kvickast.

Kimi Räikkönen sa efteråt att han kände att bilen hade gjort framsteg, men hans landsman Valtteri Bottas tror inte ett dyft på Ferrari i år.

– Det känns som om vi har sett det förut, jag upplevde samma sak när Ferrari var snabbast i Jerez för ett år sedan, säger finländaren som spås ersätta Räikkönen hos Ferrari till den finländska tidningen Turun Sanomat.

– Sedan hann säsongen knappt börja innan bilden drastiskt förändrades.

Vill vinna

Han tror inte heller att vi får någon fingervisning om hur säsongen kommer att se ut innan de avslutande testerna i Barcelona är genomförda den första mars.

– Inte förrän då kommer det visa sig hur snabba bilarna egentligen är. Jag kan säga att Williams bil känns bra, men det finns ingen anledningen att gå in på detaljer så tidigt på säsongen.

Han gjorde en bra säsong i fjol och Williams som kör med motorer från Mercedes satsar på att vinna lopp i år.

– Det är målet, säger Bottas till MTV3.

– Jag är ingen spåman, men jag tror absolut på att det är möjligt.

Följ Sportbladet Motor på Facebook - nyheter, snackisar och diskussioner

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

F1-tester 2015

Valtteri Bottas

Ferrari F1

Motorsport

Formel 1