Succésvensken hyllas av rivalen: 'Den bäste'

SPORTBLADET

Martin Jacobson laddar upp med spel i Barcelona – och får beröm av ”November Nine”-motståndaren

BARCELONA. Näst sist – och uträknad av spelbolagen.

Ändå är svenske Marin Jacobson spelarnas största skräck inför finalbordet i poker-VM.

– Han är definitivt den bästa spelaren, säger Jorryt van Hoof som leder November Nine.

■ ■ ■ Följ EPT live från Barcelona här

Martin Jacobson är redan historiskt.

Som förste svensk vid ”November Nine”, finalbordet i poker-VM, kan han vinna sanslösa tio miljoner dollar (cirka 67 miljoner kronor).

Uppladdningen?

PokerStars Super Highroller vid EPT i Barcelona – med ett inköp på 50 0000 euro. Och Jacobson ser inte ut att ha tappat momentumet från poker-VM. I skrivande stund ligger han på en stabil sjätteplats. Men turneringen har varit mer än en jakt efter pengar för Jacobson.

”Känner mig självsäker”

Under gårdagens spel satt han vid samma bord som Jorryt van Hoof – som leder hela November Nine.

– Vi har spelat lite, men jag har inte hittat några tells än, säger han i en intervju med PokerNews.com och berättar att han redan börjat förbereda sig inför den stora utmaningen i november.

– Jag känner mig självsäker, jag bryr mig inte om att jag har lite marker. Det betyder bara att jag har mindre press på mig. Men det kommer nog ta ett tag att jobba upp min stack. Alla motståndare är tuffa på sitt eget sätt.

”Stor erfarenhet”

På finalbordet är Jacobson spelaren med mest erfarenhet, med 32,5 miljoner kronor i turneringsvinster. Ändå är han långt ifrån favorit hos de amerikanska spelbolaget, som tror att chipleadern Jorryt van Hoof vinner turneringen och 67 miljoner kronor.

Holländaren själv är av en helt annan uppfattning.

– Martin Jacobsson är den tuffaste motståndaren. Han har stor erfarenhet av stora turneringar och har vunnit en hel del. Som tur är har han inte så mycket marker, säger van Hoof till PokerNews.com.

DETTA ÄR FINALSVENSKEN:

Namn: Martin Jacobson

Född: Stockholm, Sverige

Bor: London

Ålder: 27

Största livevinsten hittills: 807 000 dollar, 5,4 miljoner kronor.

Inspelade pengar totalt i liveturneringar: 4 807 000 dollar, 32,5 miljoner kronor.

Aktuell: En av de som kan vinna flera miljoner i EPT:s Super High Roller med ett inköp på 50 000 euro. Även en av de nio som är klara för finalen av World Series of Poker Main Event, med 10 000 000 dollar i förstapris, 67 miljoner svenska kronor.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker