Schumachers VM-bil säljs i Kalifornien

SPORTBLADET

Utropspriset: 14 miljoner kronor

Har du 14 miljoner kronor över?

Då kan du åtminstone bjuda utropspriset på en VM-ferrari tillhörande Michael Schumacher.

Bilen auktioneras ut i Kalifornien 16 augusti.

Michael Schumacher, 45, rehabiliterar sig fortfarande efter den svåra skidolyckan i slutet av förra året, då han hamnade i koma.

Det är ännu osäkert hur återställd ”Schumi” kommer att bli.

Det osäkra läget har fått familjen att planera för framtiden. Nyligen framkom att Schumachers privatjet är till salu för 20 miljoner euro. Planet användes flitigt av F1-stjärnan under karriären och bär hans initaler på aktern.

Tog VM-titel med bilen

Nu fortsätter ”Schumis” hustru Corinna att sälja den forne världsmästarens tillhörigheter.

Den 16 augusti auktioneras en av Schumachers VM-bilar ut i Kalifornien. Bilen heter Ferrari F2000 och är den första Ferrarin som tysken vann en VM-titel i. Med bilen tog han sin tredje VM-titel i karriären, år 2000.

Danska Ekstrabladet påstår att utropspriset ligger på 1,5 miljoner euro, vilket motsvarar 14 miljoner kronor.

Schumacher har vunnit sju VM-titlar i karriären. De två första tog han för stallet Benetton, och den bilen sattes ut till försäljning förra året för sju miljoner kronor.

Kontraktet fortsätter

Schumacher rehabiliterar sig på ett sjukhus i Schweiz. Uppgifter har gjort gällande att han får komma hem i slutet av sommaren. Och trots den svåra olyckan har stallet Mercedes inga planer på att avsluta sitt kontrakt med stjärnan.

– Vi är nöjda med den positiva utvecklingen och hoppas innerligt att den fortsätter. Vi har inga tankar på att ändra något i avtalet, säger styrelseordföranden Dieter Zetsche enligt motorsport.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1