”Ingen enkel dag”

avAnna Andersson

Publicerad:

Testproblem för Ericsson

Foto: GETTY

Marcus Ericsson skulle ha börjat köra redan klockan 09.00.

Men då stod bilen i garaget.

Han kom inte ut förrän klockan var närmare lunchtid.

- Det var ingen enkel dag för oss, säger han.

I går tvingades Marcus Ericsson parkera sin Sauber sedan han hade fått problem med växellådan och det problemet tog stallet med sig in under den tredje dagens tester.

Teamet arbetade med bilen under i stort sett hela förmiddagen och Ericsson hann bara köra 53 varv totalt under dagen.

– Det var ingen enkel dag för oss. Vi hade problem med växellådan från i går och missade halva förmiddagspasset, säger Ericsson.

– Under eftermiddagen hade vi problem att förstå bilens reaktioner. Vi gjorde förändringar, men vi fick inte bilen att fungera så som vi ville.

Motorproblem

Hans snabbaste tid, 1:26.340, var dagens fjärde bästa, men när det gäller antalet varv under samtliga tre testdagar ligger Sauber i botten. Endast McLaren som har haft stora problem med motorn, har kört färre varv.

- Vi lyckades i alla fall att köra ett par varv och det är viktigt att lära sig saker när man har dagar som denna, säger svensken som nu har kört färdigt för detta testet.

- Vi ska gå igenom den information vi har fått och se till att vi tar ännu ett steg framåt.

Testet i Barcelona fortsätter i ytterligare en dag, då kör Felipe Nasr för Sauber. Därefter återvänder alla teamen till fabrikerna för att sedan komma tillbaka till Barcelona och det avslutande testet nästa vecka.

Det är den sista förberedelsen på bana innan stallen ger sig av till premiären i Australien som avgörs den andra veckan i mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM