Åter på svensk mark efter succén i Miami

Foto: Jimmy Wixtröm
SPORTBLADET

Mikael Ymer är i Stockholm för att spela Davis Cup-matchen mot Portugal i helgen.

19-åringen kommer från en stark turnering i Miami där han klättrade 52 platser på världsrankingen.

– Det känns skönt att komma närmare 300, säger 19-åringen.

Sverigetrean Mikael Ymer är åter på svensk mark. Idag och imorgon ska han spela Davis Cup tillsammans med storebror, och tillika Sverige-ettan, Elias samt Markus Eriksson och veteranen Robert Lindstedt.

Mikael kommer från en stark insats i mastersturneringen Miami Open där han skrällde och vann mot den 56-rankade tysken Jan-Lennard Struff.

– Det var en bra insats som jag tar med mig. Han var en klurig motståndare, det var en härlig seger, säger Ymer när Sportbladet träffar honom i Kungliga Tennishallen i Stockholm.

19-åringen förlorade sedan mot 25-rankade kanadensaren Milos Raonic och hade därmed spelat klart i Miami. Men insatsen gjorde att svensken klättrade rejält på världsrankingen. Från plats 407 till 355.

– Det känns skönt att lämna 400 och komma närmre 300, säger Ymer som på grund av skador bara spelat fyra matcher 2018.

Tävlingssäsongen har onekligen börjat bra för Mikael, men han är ändå blygsam inför fortsättningen av 2018 och vill inte drömma för stort.

– Jag sätter mest dagliga mål. Men det är klart, det skulle vara roligt att gå längre i Challenger-touren och göra det bra ifrån sig i de ATP-chanser man får.

”En fruktansvärd kvalitetsspelare”

Fredag och lördag är det Davis Cup mot Portugal som står på schemat. Mikael och Elias Ymer väntas ta en varsin singelmatch och Markus Eriksson och Robert Lindstedt spelar dubbeln.

Det största hindret är portugisernas Joao Sousa, 80-rankad men har varit i topp 20. Mikael möter honom första dagen och Elias får ta sig an honom andra dagen.

– Han är en fruktansvärd kvalitetsspelare, säger Mikael.

– En väldigt jobbig spelare att möta eftersom han alltid kämpar, i varje match. Det måste man ha med sig, säger förbundskaptenen Johan Hedberg om Portugals stjärna.

Det lag som vinner mötet i Kungliga Tennishallen får möjligheten att kvala in till den högsta Davis Cup-divisionen. Tar sig Sverige dit är det första gången på sex år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

Elias Ymer