Tittarna blåsta på EM-dramatiken

Av: Pär Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Åskväder slog ut tv-sändning

Tv-bilderna från Schweiz dog på grund av ett åskväder. Enligt TV4 visades sedan inga bilder i hela Europa under avbrotten.

Men enligt aftonbladet.se:s läsare visades de sista målen på kanaler i andra länder.

Mitt i andra halvlek försvann tv-bilderna från semifinalen mellan Tyskland och Turkiet. Sen hände samma sak tio minuter senare och massor av fotbollsfans över hela Europa gick miste om upplösningen i den rafflande matchen. Sammanlagt bröts matchen tre gånger.

Enligt AP låg ett häftigt åskväder bakom avbrottet. I Basel där matchen spelades orsakade vädret inga problem. Det var i stället i grannlandet Österrike som ett åskväder slog ut den satellitlänk som sänder ut matchen till världens tv-bolag. Även internet-sändningarna av matchen avbröts.

– Ingen kanal i hela världen kunde sända ut några bilder. Det handlade om tre olika strömavbrott nere i Basel, mer vet vi inte, säger Camilla Philipsson, presskontakt på TV4.

Men enligt uppgifter till aftonbladet.se talar TV4 osanning när man säger att det inte sändes ut några bilder någonstans under slutet av matchen.

I flera mail till aftonbladet.se berättar läsare att det sänts bilder på schweizisk, fransk, dansk och italiensk tv när TV4 visade en "Tillfälligt avbrott"-skylt mot slutet av matchen.

– TV4 har fel när de säger att alla stationer låg nere. Jag har tillgång till tyska ZDF och där kunde jag se alla målen på slutet i direktsändning, skriver en läsare.

Publicerad: