Unga svenskor kan kriga om titlar i USA

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Strömberg: …men räkna inte bort Sörenstam om hon hittar känslan

Ett nytt golfår har redan inletts.

Och vilka som är världsettor när det tar slut är tråkigt nog redan klart.

Ingen kommer att kunna peta Tiger Woods eller Lorena Ochoa från tronen det här året heller. Men ur svensk synvinkel ser det intressant ut överallt.

På LPGA-touren gör Annika Sörenstam en nysatsning efter det skadefyllda fjolåret och kanske blir det hennes sista säsong, en hel del talar för det.

Jag ger henne inte så stora chanser att lyckas vinna fler majors av den enkla anledningen att många spelare har utvecklats medan hon själv kommer från ett år fyllt av smärta och halvtaskigt spel.

Det är inte bara att trycka på en knapp och börja vinna även om kapaciteten finns. Vinner hon en tävling är det bra gjort, men det går inte att räkna bort henne om hon hittar känslan.

Hoppas på ett lyft

Samtidigt var det länge sedan det fanns så intressanta unga svenskor borta i USA. Linda Wessberg och Louise Friberg visad redan ifjol att de kan spela golf, hoppas de lyfter sig ett snäpp till och krigar om någon titel, det har dom klass nog att klara. Dessutom kan säkert Karin Sjödin göra ett bättre år, allt annat vore rent slöseri med tid för hennes del.

På herrsidan har Daniel Chopra redan vunnit på Hawaii. Han var länge en icke-vinnare mentalt och spelade bort massor av tätplaceringar på usla slutvarv. Nu har hans envishet och spelglädje verkligen gett resultat och han kan vinna var som helst från och med nu.

Att han kommer till SAS Masters är riktigt kul och han kommer att bli en publikfavorit på Arlandastad med sitt leende och sina långa drivar.

Dessutom borde fler tänka som Chopra och se det som en självklarhet att spela Masters om man är svensk. Så jäkla jobbigt är det inte att ta sig fram och tillbaks från USA och dessutom få betalt. Visa lite ödmjukhet eller låtsas åtminstone.

På Europatouren räknar jag med att Pelle Edberg och Peter Hedblom vinner minst en tävling var och totalt ska svenska spelare vinna över tio tävlingar. Allt annat är underkänt.

Svensk majorseger?

Då skulle jag bli glatt förvånad.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN