Sveriges nya Premier League–stjärna

SPORTBLADET

Elmander och Torres är på samma plats i skytteligan

BOLTON. Jamenvisst!

Det var precis så där vi ville att det skulle börja.

Mål direkt i debuten för Johan Elmander, och nu kanske vi äntligen har fått en svensk Premier League-stjärna som är så spännande att vi måste bryta mot gamla principer. Jag menar...vi får börja kolla in Bolton nu.

Missförstå mig rätt, namnet Bolton Wanderers klingar klassiskt i engelsk fotboll och har man dessutom den goda smaken att spela Status Quo´s version av ”The Wanderer” innan avspark är det lätt att trivas på gästvänliga Reebok Stadium.

Men handen på hjärtat:

Hur många gånger de senaste åren har ni kastat er över fjärrkontrollen för att se Bolton spela långa-bollar-på-Bengt? Särskilt om det pågått nån annan typ av underhållning, i nån annan form, i nån annan kanal, samtidigt?

Ni kanske hellre valt Antikrundan eller Kvinnofängelset, del 422?

Det var hur läckert som helst att se Johan Elmander göra en kanonmatch i sin ligadebut, jag tror att den där sköne mannen kommer att bli en jättehit bland Boltons fans. Inte minst bland de damer i publiken som suckade tungt varje gång Johans ansike dök upp på storbildsskärmen.

Har ett berg att bestiga

Svenska fotbollsälskare kommer också att nyfiket ratta in Boltons matcher nu. Det är ju så det fungerar.

Men Elmander har ett berg att bestiga.

Om Bolton spelar 4-5-1 hemma mot en svag nykomling som Stoke och tjongar och försöker träffa månen och inte kan sätta ett enda snabbt, precis inspel efter marken, om det inte finns en enda spelare (Kevin Nolan möjligen undantagen) som är intelligent nog att se Elmanders löpningar i luckorna, då tror jag svensken får gå på väldigt mager diet framöver. Han kommer att få springa och springa och aldrig få bollen och försöka suga upp resterna med sugrör.

3–1 mot Stoke låter ju bekvämt, och Elmander fick en hel del chanser eftersom nykomlingarnas försvar var så naivt. Men jag såg också hur Johan ideligen tittade vädjande mot lagkompisarna och pekade ner mot fötterna och visade var han ville ha bollen.

Efter marken. I fart. Inte uppe bland molnen.Det är troligt att förståelsen blir bättre framöver. Men jag undrar hur Johan kommer att trivas i den här rollen när det vankas tuffare motstånd. Nästa gång gäller det Newcastle borta, det ska bli intressant.

”Vi värvar Fabregas nästa år”

Kunde inte sluta fantisera om Elmander i ett bättre, mer spelande lag. Typ...Arsenal. Tänk Fabregas passningar efter gräset och Elmanders löpningar...skulle bli hur bra som helst.

– Ha ha, ja, vi värvar väl Fabregas nästa år, skrattade Johan när jag förde saken på tal.

Allvarligt talat:

Elmanders debut var störtskön, han var bäst på plan i mitt tycke, men vi ska ta det lilla lugna innan vi sett mer. Bolton var inte så bra som segersiffrorna ger sken av. Andra halvlek i går var så seg att den kändes som 4,5 timmar, inte 45 minuter.

Premiärlördagens chock var annars Tottenhams 2–1-förlust i Middlesbrough. Manager Ramos började med Berbatov på bänken. Vad var vitsen med det? Antingen spelar man väl med stjärnan, eller också inte? Obegripligt.

Jag har tippat att Paul Ince blir den förste managern som får sparken i höst, men Blackburn började med att sopa till hela England på käften: 3-2-seger borta mot Everton. Blackburn såg grymt bra ut och Roque Santa Cruz...åh, honom gillar jag.

Arsenal hade det rätt jobbigt med nykomlingen West Bromwich efter Nasris snabba 1–0. Men det som störde mig var de nya dräkterna. Arsenal ska spela i röda västar med vita ärmar. Nu såg de ut som...tja, Middlesbrough eller Charlton. Det är det värsta tröjmordet i historien sen Brynäs hockeygäng spelade utan ränder på axlarna för några år sen.

Brassen Geovanni var lysande och gjorde mål för Hull mot Fulham. Hoppas Svennis, som mobbade Geovanni svårt i City i fjol, såg det.

Torres...denne Torres. En chans och ett mål. Nu är Liverpool med från början. Och bara för skojs skull: Torres och Elmander ligger på samma plats i Premier Leagues skytteliga.

ARTIKELN HANDLAR OM