Sätt plus-betyg på hela SVT-truppen

SPORTBLADET

Plus några riktiga "höjd"-
punkter i SVT under OS

Foto: SVT Glenn Strömberg, André Pops och Anna Laurell har alla varit inblandade i SVT:s OS-satsning.

OS är snart över.

SVT har storsatsat på spelen i Peking.

Men hur har de skött sig?

Vilka SVT-profiler är bäst – och vilka vilka har du fått nog av?

Nu har du chansen att sätta betyg på de tyngsta SVT-namnen.

När OS avslutas på söndag så kommer Sveriges Television ha sänt runt 700 timmar från Peking i sina tre kanaler, SVT 1, SVT 24 och Peking+. SVT producerade dessutom hoppgrenarna på plats i Peking och med reportrar, kommentatorer och teknisk personal drygt 130 personer på plats.

Det har givetvis handlat om sport, sport, sport. Men det är inte det enda som har diskuterats under dessa sändningar. Kommer ni ihåg det här?

André Pops kastar Eddie Bengtsson:

Programledaren för Den olympiska studion slänger exportkommentaren med, vad sportbladet.se kallade ett perfekt nacksving. Kunniga läsare påpekade dock att det snarare handlade om en flygande mara.

Rickard Olssons nazist-skämt:

Efter att Marta och de andra i Brasilien kört över Tyskland i semfinalen (4–1) hade programledaren för Olssons studio inte sympati över för tyskorna. Det ledde bland annat till flera anmälningar hos Granskningsnämnden för radio och tv.

Tittarstormen mot SVT när de dumpade Perssons match:

Friidrott och hästhoppning i stället för Jörgen Perssons åttondelsfinal i pingis. Nja, det föll inte tittarna i smaken direkt och till och med J-O Waldner blev vansinnig och ringde in till SVT för att klaga. Då lyssnade SVT.

Jonssons intervju med Sanna Kallur:

Susanna Kallur föll på första häcken, sedan föll Peter Jonsson i tittarnas anseende. Kallurs tårar och Jonssons frågor fick tittarna att rasa mot intervjun och mot Jonsson.

SVT vill ha betalt av sjukhus och äldreboenden:

Tala om självmål. Innan OS ens börjat kom nyheten att SVT ville ha betalt av kommuner och landsting om de skulle visa OS på till exempel sjukhus, fängelser, äldreboenden och millitäranläggningar. Några timmar efter att sportbladet.se uppmärksammat det hela drog SVT tillbaka sitt förslag och sina krav.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS