”Intressant utmaning”

Publicerad:
Uppdaterad:

Prins Carl Philip taggad inför starten av motorkarriären

Från prins – till motorkung.

Carl Philip är laddad inför debuten i Porschecupen.

– Det ska bli en mycket intressant utmaning, säger han.

Foto: ROBIN NORDLUND

Det har sedan en tid tillbaka varit känt att prins Carl Philip till sommaren kör Carrera cup, som ingår i STCC-cirkusen. Prinsen ska ratta en 400-hästars Porsche 911 GT3 Cup. Tanken är att han ska testköra utomlands i vår.

”Ser fram emot”

– Mitt motorintresse har alltid varit stort och jag ser verkligen fram emot att testa bilen i vår, säger Carl Philip till STCC:s hemsida.

Han fortsätter därmed motortraditionen inom kungafamiljen. Prins Bertil, kallad ”Motorprinsen”, tävlade under 1930-talet och kung Carl Gustaf har varit en given besökare på STCC-finalerna de senaste åren.

”Lugnt och metodiskt”

Men prinsens polare Janne ”Flash” Nilsson, som ligger bakom satsningen, drar i handbromsen för att tona ner förväntningarna.

– Vi kommer att göra det här lugnt och metodiskt. Ingen blir en racingförare över en natt eller ens över en säsong, säger ”Flash” till STCC:s hemsida.

– Inledningsvis är det viktigt för honom att få så många mil i kroppen som möjligt, att börja bygga upp rutin. Det här är ett långsiktigt projekt.

”Respekt inför uppgiften”

Prinsen, som har 27 konkurrenter i Porschecupen, inser att det är en tuff uppgift som väntar.

– Jag har mycket stor respekt inför uppgiften. Förarna i Carrera Cup håller mycket hög nivå och det kommer att bli tufft i år. Samtidigt så känner jag att jag kommer att prestera mitt bästa utifrån den erfarenhet jag har, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN