Annas motorlista

Pole position

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1. VALENTINO ROSSI

Självklart vann han på hemmabanan i Mugello och nu leder den italienska motoGP-stjärnan VM före spanjorerna Pedrosa och Lorenzo inför helgens tävling i Barcelona där Rossi satsar på fjärde raka.

Veckans snackis är att Rossi kommer att förlänga kontraktet med Yamaha, han ska lämna besked den 20 juli och enligt motorsporttotal har han erbjudits en lön på 10 miljoner euro om året. Det kanske behövs då han är skyldig den italienska staten 30 miljoner i obetalda skatter.

2. LEWIS HAMILTON

Britten vann i Monaco senast och Kanada är ytterligare en favoritbana. Där tog han ifjol sin första seger och strax därefter vann han även i USA. Det loppet finns inte kvar längre, men Lewis Hamiltons status som superstjärna har stärkts.

– Det känns som om jag åldrats rejält, de senaste månaderna tror jag att jag blivit fem år äldre, säger McLarenföraren enligt Mirror.

3. MIKA KALLIO

Leder VM i 250 cc stort även om han misslyckades förra helgen. Efter fjolårets berg och dalbana har han och KTM hittat rätt.

– Den stora skillnaden är chassit. Jag märkte direkt att det passar min körstil. Jag kan nyttja min styrka bättre och vila mig när jag bromsar, säger han till motorsporttotal.

4. DAVID RICHARDS

Subaru vill köra två stall med fyra bilar i rally-VM nästa år. Dels det befintliga med Solberg och Atkinson och dels ett helt nytt, gärna med en brittisk förare säger teamchef David Richards till autosport.com

5. JACQUES VILLENEUVE

Den förre F1-världsmästaren ger inte upp tanken på en karriär inom Nascar. Nu har han kontrakterat Normand Legault, chef för Kanadas F1- bana, för att denne ska se vilka möjligheter som finns.

6. DARIO FRANCHITTI

Nu är det äntligen dags för comeback, i helgens Pocono 500. Skotten har varit fotskadad i fyra veckor och den 1 juni gjorde han ett positivt tävlingstest i Heluva Good 200.

7. RICKARD RYDELL

Nio poäng senast och trea i WTCC. Nytt är att Macau riskerar att tas bort från kalendern 2009, kontraktet går ut och bitterheten är stor efter det att första dagen 2007 fick strykas sedan utrustning inte hunnit fram.

8. KENNETH HANSEN

Seger i Ungern senast och nu leder legendaren EM i rallycross inför helgens tävling i Österrike, tvåa är Michael Jernberg.

9. JANNE BLOMQVIST

Viasats kunnige F1-kommentator delar nu med sig av sin dagbok, i bloggform berättar han om anekdoter från F1-depån. Kul, men han har fortfarande en liten bit upp till Ralf Bach, Sport Bild.

10. MAX MOSLEY

FIA:s president stannar. Trots den omskrivna nazist/ sexskandalen. Han fick stöd i omröstningen och stannar i alla fall till och med oktober 2009. Resultatet har kritiserats av bland annat Ferrari.

Motorstopp

FLEXIBLA FRONTVINGAR

FIA förbjuder de dubbla, flexibla frontvingar som flera team använt sig av skriver Autosport. De kan ge en fördel på snabba banor, som den i Kanada. Dde stall som måste göra ändringar på sina bilar är McLaren-Mercedes, Toyota, Renault, Williams, Red Bull och Toro Rosso.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM