F1-karusellen

Publicerad:
Uppdaterad:

Rosberg och Alonso kan lämna sina stall

1 av 2 | Foto: Foto: AFP
Om Nico Rosbergs Williams inte slutar bland de fyra främsta i märkes-VM kan han bli fri att gå.

Nico Rosberg – han kan inleda den stora förarkarusellen inom formel 1.

– Jag utgår ifrån att han kör för McLaren 2009, säger Willi Weber.

Halva säsongen är avklarad och förarkarusellen har börjat snurra. Framför allt handlar det om Nico Rosberg, son till den finländske världsmästaren Keke Rosberg.

Han har ett kontrakt med Williams över 2009, men en klausul gör att han kan lämna redan efter årets säsong.

– Han har en klausul som Williams inte kommer att kunna uppfylla och när han går till McLaren återvänder Heikki Kovalainen till Renault, säger Willi Weber, som var Michael Schumachers trogna manager under F1-tiden och som nu arbetar tillsammans med Nico Hülkenberg, testförare hos Williams.

Kan bli fri att gå

Enligt Weber måste Williams sluta bland de fyra främsta i märkes-VM för att kunna behålla Rosberg. Annars är denne fri att gå.

McLaren-Mercedes dementerar uppgifterna, men Mercedes motorsportchef Norbert Haug har tidigare sagt:

– Finns det en tysk förare med rätt kvaliteter på marknaden är det ingen hemlighet att vi gärna vill ha honom.

Nico Rosbergs stora målsättning är att upprepa pappas bedrift och köra hem VM-titeln och han inledde säsongen bra med en tredjeplats i Australien, men under de senaste loppen har stallet inte hängt med i de stora teamens utvecklingstakt.

– Kan jag inte bli världsmästare hos Williams får jag flytta på mig, säger han till SportBild och på frågan om han är intresserad av Mercedes blir svaret:

– Det är Frank Williams beslut i första hand, men jag skulle fundera på det om erbjudandet kom.

Alonso kan byta stall

Bredvid Nico Rosberg pratas det om den dubble världsmästaren Fernando Alonso, Renault. Han tog med sig den spanska banken Santander till McLaren-Mercedes och deras kontrakt med det brittisk-tyska stallet går ut 2009.

– Vi ville alltid följa Fernando, men kontraktet är skrivit med McLaren och inte med föraren, citeras en taleskvinna för banken i spansk media och enligt flera spanska och tyska tidningar är de nu på väg att skriva ett kontrakt med Ferrari för 2010.

Enligt Motorsporttotal är kontraktet klart, men inte underskrivet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport