Efter tränaravslöjandet – FBI startar utredning

SPORTBLADET

Skandalcoachen Mike Rice fick sparken efter att filmer om hans metoder läckt ut.

Nu uppger AP att FBI utreder eventuell utpressning i samband med avslöjandet.

Basketcoachen Mike Rice tidigare i veckan sparken från Rutgers University i New Jersey. Videofilmer från lagets träning visar hur Rice kastar bollar, sparkar och drar i spelare samt skäller ut dem med grova ord.

Klippet som tydligt visar det högst olämpliga beteendet fick stor spridning över världen och många krävde hans avgång. Rutgers sparkade till slut Rice, som bad om ursäkt för sitt agerande. 

Och även om hans tränarkarriär fått största möjliga törn kunde Rice trösta sig med 650 000 kronor i bonus från universitet, som följd av avskedet.

Krävde miljoner

Och nu har historien tagit ännu en vändning. Enligt källor till AP har FBI nu inlett en utredning om eventuell utpressning i samband med avslöjandet. FBI ska vara intresserade av en av de assisterande tränarna, Eric Murdock, som lämnade Rutgers förra året och sedan läckte filmen till Espn. Enligt AP skickade Murdocks advokat ett brev till universitet i december där han krävde 6,1 miljoner kronor som plåster på såren för avskedet. Ingen förlikning gjordes och i förra veckan läckte Murdock filmen.

Murdock själv har hävdat att han sparkades från universitet för att han tagit upp Rices agerande med skolans ledning. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket