"Isildur1": Har för lite pengar

SPORTBLADET

Supersvensken tvingas avstå spel

Foto: Isildur1 tvingades avböja sin match mot sin fiende.

För bara några veckor sedan fick Viktor Blom Full Tilt Poker att öppna dyrare bord.

Men när han blev utmanad på en match tvingades han avstå. Varför? Han hade inte råd.

”Jag har för lite pengar” skrev han i en chatt.

Det svenska underbarnet Viktor ”Isildur1” Blom, 22, är årets största vinnare i nätpokervärlden. Sedan årets start har han gått över 2,5 miljoner dollar (motsvarande mer än 16,5 miljoner kronor) plus på Full Tilt Pokers cash game-bord.

Men mycket vill ha mer. För ett par veckor sedan fick Blom Full Tilt Poker att starta ännu dyrare bord. Tidigare var de högsta nivåerna man kunde spela på bord med blinds på 400/800 dollar. Efter att Blom fått med sig några spelare fick han sajten att öppna Pot Limit Omaha-bord med blinds på hela 500/1000 dollar.

Har inte råd

Men det betyder inte att Blom har bosatt sig där. När Ben ”Bttech86” Tollerene i förrgår i en chatt –som en användare postat på forumet "Two Plus Two" frågade Blom om han ville spela på de nya monsternivåerna fick han ett nekande svar från svensken.

”Jag har inga pengar på kontot i kväll” skrev han, och fortsatte senare:

”Alla sover. 500-1K är för högt hur som helst”.

Kanske är det tur för Blom att han inte har gått upp för högt i nivåerna på slutet. Det senaste dygnet, då Blom främst har spelat PLO på 25/50 dollar-nivån, har han förlorat näst mest pengar av alla inom nätpokern.

Hans facit det senaste dygnet är 73 034 dollar back, motsvarande nästan en halv miljon kronor. Endast spelaren med aliaset ”wilasha” har förlorat mer, drygt 100 000 dollar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker