Ladda upp med Sportbladet – på vår VM-scen

avPontus Pettersson

Vi bjuder på fest & tävlingar under hela mästerskapet

Vill du höra Tomas Ros och Johan Garpenlövs analyser live? Vill du sjunga karaoke till VM-­låten? Sugen på en egen tjeckisk hockeyfrilla?

Då är välkommen till Sportbladets VM-­område.

Under hela hockey-VM kommer Sportbladet finnas på plats utanför Globen och sända live-tv, spela VM-låten och arrangera tävlingar.

– Vi har en egen scen utanför Globen dit vi välkomnar supportrarna. Vi är där från det att första matchen börjar till att sista matchen är spelad, ­säger marknadsansvarige Jonas Algotsson.

På Sportbladets scen arrangeras quiz och andra hockeytävlingar och alla Plus-kunder som går förbi montern får ett supporterkit med en klassisk tjeckisk hockeyfrilla samt andra supporterprylar.

En annan nyhet är den VM-låt som Sportbladet har låtit ta fram tillsammans med läsarna. Låten har spelats in av The Poodles och den kommer nu gå varm på Sportbladets scen.

– Tanken med låten var att det var länge sedan Tre Kronor hade en egen VM-låt och förhoppningsvis kan den här leva vidare i 20 år. Alla som sjunger karaoke till låten på scenen får en egen singel, säger Jonas Algotsson.

The Poodles signerar

På måndag kommer The Poodles finnas på plats och signera singeln.

Sportbladet sänder även live-tv tre gånger om dagen under alla Tre Kronors matchdagar. På förmiddagen sänder Tomas Ros och Johan Garpenlöv direkt från Tre Kronors matchvärmning och inför matcherna sänder duon Before Ice tillsammans med andra kända svenska hockeyprofiler från den stora scenen mitt i VM-området.

I periodpauserna sänder Ros och Garpenlöv från Sportbladets studio och direkt efter slutsignalen börjar After Ice med en studio på Aftonbladet och en studio inne i Globen. Där får man möta Tre Kronors spelare och ledare, se highlights från matchen och höra Sportbladets hockeyexperter tycka till.