Michael Schumachers pinsamma misstag

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sa fel namn - räknade fel - missade tyst minut

1 av 2 | Foto: AP
Tung helg för Michael Schumacher

Michael Schumacher brukar hyllas i sitt hemland.

Nu hånas han.

För sina pinsamma misstag.

Efter den helt misslyckade tävlingshelgen i Singapore har den tyska tidningen Bild, med över 12 miljoner läsare, vågat ställa den frågan som många delar - Är Michael Schumacher för gammal för formel 1?

I Singapore missade han bromspunkten och körde rakt in i Toro Rossos Jean-Eric Vergne, han bad honom direkt om ursäkt, men officiellt så sa han att han misstänkte att det var något fel på bilen.

Hos tävlingsledningen var han sedan ångerfull vilket ledde till att han nu flyttas tillbaka tio platser i starten av Japans GP nästa helg.

– Föraren har medgivit att kollisionen var hans fel, att han gjort en felaktig beräkning när det gäller inbromsningen efter det att säkerhetsbilen varit ute och fästet är något sämre. Eftersom det är andra gången det händer i år har vi tagit med det i beräkningen när vi beslutat oss för straffet, skriver tävlingsledningen.

Redan i Barcelona körde han in i Bruno Sennas Williams på ett liknande sätt och det kostade honom pole position i Monaco, eftersom han var snabbast i kvalet, men även då flyttades tillbaka i starten.

Missade minnesstund

Under helgen i Singapore hade Schumacher det riktigt tungt. Den sjufaldige världsmästaren missade bland annat den tysta minuten för den nyligen avlidne F1-läkaren Sid Watkins. Tysken var på toaletten.

Nu har Bild satt rubriken:

”Är du för gammal för F1? 

Han har brutit sju av 14 lopp och gjort många små missar på ett sätt som han aldrig brukar göra.

Och  texten inleder tidningen med: ”Efter Singapores GP kallas han för ”slarv-Schumi ”och andra tvivlar på om han verkligen ser ordentligt. Nu ställer BILD frågan som vi aldrig ville ställa, Schumi är du för gammal för F1?”

Den 3 januari nästa år fyller Michael Schumacher 44 år. Hans kontrakt med Mercedes löper ut efter säsongen, men än så länge är det oklart om samarbetet fortsätter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1